Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα «ευχαριστώ» του Άδωνι στην Τρόικα και τον Παπανδρέου που την έφερε

Τα «ευχαριστώ» του Άδωνι στην Τρόικα και τον Παπανδρέου που την έφερε
«Φυσικά και μας κάνουν χάρη οι δανειστές μας. Κάποιος που σου δίνει χρήματα με 0,65% επιτόκιο δεν σου κάνει χάρη;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, στη συνέντευξή του στο περιοδικό CRASH
Το ότι κ. Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο μνημονιακότερος εκ των υπουργών της κυβέρνησης, το γνωρίζαμε. Τώρα, ο υπουργός Υγείας μας γνωστοποιεί και τις «ευχαριστίες» του στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο, τονίζει ότι η υποστήριξη του μνημονίου είναι η «πιο μεγάλη πατριωτική πράξη» που θα μπορούσε να κάνει, και σημειώνει ότι οι δανειστές μας κάνουν και χάρη!
Ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό CRASH, επιλέγει να προκαλέσει για ακόμα μία φορά το κοινό αίσθημα. Παρόλο που παραδέχεται πως δέχεται εντολές από ξένους επίτροπους», γεγονός που όπως λέει δεν του αρέσει καθόλου, την ίδια ώρα δικαιώνει τον Γιώργο Παπανδρέου, για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και υποστηρίζει πως η τρόικα μας κάνει και χάρη.
Το πνεύμα των απαντήσεων του υπουργού Υγείας δίνει χαρακτηριστικά η φράση του αρθρογράφου στην εισαγωγή της συνέντευξης, πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο «φανατικότερος υποστηρικτής του κυβερνητικού έργου, που γυρνά από κανάλι σε κανάλι, διαλαλώντας, όπως παλαιότερα στις τηλεπωλήσεις των βιβλίων του, την ‘πραμάτεια’ του μνημονίου».
Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη που δίνουν ξεκάθαρη γεύση για τα λεχθέντα του υπουργού:
Ερώτηση: Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ολική μεταμόρφωση του Άδωνη Γεωργιάδη από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ. Από έντονα «εθνικός» και ελληνιστής, μετατράπηκε σε μνημονιακό και υπερασπιστή των πολύ σκληρών μέτρων που επιβάλλουν στην Ελλάδα οι δανειστές μας. Τι απαντάτε;
«Δεν έχω αλλάξει τίποτα από αυτά που πίστευα στο παρελθόν. Η υποστήριξη του μνημονίου είναι η πιο μεγάλη πατριωτική πράξη που μπορούσα να κάνω. Το μείζον είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη, εάν η Ελλάδα φύγει από την Ευρώπη θα καταστραφεί. Όποιος ψηφίζει κατά του μνημονίου προδίδει τα συμφέροντα της χώρας».
Αργότερα προσθέτει: «Λόγω χρεοκοπίας έχουμε καταστροφές και όχι λόγω μνημονίου. Δεν χρεοκοπήσαμε επειδή μπήκαμε στο μνημόνιο. Ο Παπανδρέου καλά έκανε και μας έβαλε στο μνημόνιο, αλλά δυστυχώς δεν διαπραγματεύτηκε όπως έπρεπε τους όρους του μνημονίου».
Ενώ λίγο πιο κάτω έρχεται το αποκορύφωμα:
Ερώτηση: Εν ολίγοις μας λέτε ότι μας κάνουν και χάρη οι δανειστές μας που μας έχουν επιβάλει τα μνημόνια και την αυστηρή λιτότητα;
«Φυσικά και μας κάνουν χάρη οι δανειστές μας. Κάποιος που σου δίνει χρήματα με 0,65% επιτόκιο δεν σου κάνει χάρη;».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε δυσαρέσκεια για πολλές από τις «υπερβολικές διατυπώσεις» του υπουργού Υγείας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/381880/ta-eyharisto-toy-adoni-stin-troika-kai-ton-papandreoy-poy-tin-efere#ixzz2nQrzPB2B