Την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας ζήτησε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για πολίτες που τα έχουν ανάγκη.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο Κοζάνης, παρουσία εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τονίστηκε η ανάγκη να βοηθήσουν και οι μαθητές από την πλευρά τους ώστε φέτος τα Χριστούγεννα καμία οικογένεια της πόλης να μην στερηθεί το γιορτινό τραπέζι.

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε το μαθητικό δυναμικό, ώστε το επόμενο δεκαήμερο τα σχολεία να γίνουν χώροι συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για ανθρώπους που ζουν στα όρια της φτώχειας», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Μαλούτας.

«Δάσκαλοι και καθηγητές γνωρίζουν πως οι οικογένειες αρκετών μαθητών τους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και θέλουμε να τους βοηθήσουμε», συμπλήρωσε.

Μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στους χώρους των σχολείων και στη συνέχεια εθελοντές του δήμου Κοζάνης θα τα πακετάρουν για να τα παραδώσουν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.