Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ» Σοκ και στους γαλάζιους από τις «Μαρίες Αντουανέτες» του πετρελαίου

sok-kai-stoys-galazioys-apo-tis-maries-antoyanetes-toy-petrelaioy
Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 
Αντί αποτελεσματικών απαντήσεων, η κυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα ως προς το πετρέλαιο θέρμανσης που αναβαθμίζεται, σε συνδυασμό με το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, σε κορυφαίο παράδειγμα της κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα.
Ουδείς κατάλαβε, ακόμη και μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών, το λόγο πραγματοποίησης της χθεσινής, χριστουγεννιάτικης, διυπουργικής σύσκεψης για το ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πώς αντί αποκλιμάκωσης, δηλώσεις όπως η αναφορά του κ. Στουρνάρα στους πλουσίους που θα μπορούν να θερμαίνουν φθηνότερα τις... πισίνες τους προκαλούν τους πολίτες. 
«Εδώ ο κόσμος παγώνει, καθημερινά έχουμε περιπτώσεις πυρκαγιών και κάποιοι συμπεριφέρονται σαν Μαρίες Αντουανέτες» σχολίαζε κορυφαίος βουλευτής της ΝΔ, στον απόηχο της σύσκεψης των Γιάννη ΣτουρνάραΆδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Μανιάτη. Την ίδια στιγμή, ο διχασμός στο εσωτερικό των γαλάζιων παραμένει, καθώς ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας παραμένει σε εντελώς διαφορετική γραμμή εκνευρίζοντας τον προϊστάμενό του και στελέχη του Μαξίμου.
Ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται αμετακίνητος έναντι του ενδεχόμενου μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο ενώ και το Μαξίμου, όταν δεν υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του υπουργού Οικονομικών, μοιάζει απρόθυμο να... «αδειάσει» τον κ. Στουρνάρα, πολλώ δε μάλλον να αντιπαρατεθεί με την τρόικα. «Δεν μπορούμε να αντέξουμε τόσα ανοικτά μέτωπα...» λένε από το Μαξίμου, καίτοι ήταν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς που έδωσε το «ΟΚ» για να τεθεί το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Εκτός από τον πραγματισμό που πρέπει να διακρίνει μία κυβέρνηση, η έννοια της τόλμης ώστε να απαντά στα μείζονα προβλήματα των πολιτών είναι εξίσου απαραίτητη. Και εν προκειμένω η δικομματική μοιάζει άτολμη προκειμένου να επιδιώξει λύσεις. Το δωρεάν ρεύμα στις κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, για τις ημέρες που υπάρχει υψηλή συγκέντρωση ρύπων στην ατμόσφαιρα, αποδεικνύει ότι υπάρχουν τρόποι ενίσχυσης των ακραία πτωχών. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι τόσο το μέτρο του δωρεάν ρεύματος όσο και αυτό του επιδόματος για το πετρέλαιο έρχονται... επικουρικά και εκ των υστέρων, δεν απαντούν δηλαδή στην πραγματικότητα ότι οι πολίτες πρώτα πρέπει να εκταμιεύσουν για την αγορά πετρελαίου και στη συνέχεια να αναμένουν να λάβουν την όποια επιδότηση.
Το Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με μία μείζονα κρίση, που αποτυπώνεται με σκληρό τρόπο στους... ουρανούς των ελληνικών πόλεων, χωρίς να έχει ή να μπορεί να δώσει απαντήσεις, σε μία κρίσιμη καμπή της πορείας της, όπου κάθε λάθος αποτυπώνεται πλέον ευθέως και στις πολιτικές προοπτικές των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης ενόψει μάλιστα κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/307674/sok-kai-stoys-galazioys-apo-tis-maries-antoyanetes-toy-petrelaioy#ixzz2obVVXp3Y