Η κοινωνική ανισότητα και η πολιτική δυσαρέσκεια είναι οι αιτίες που «κέντρισαν» τους πολίτες να συγκεντρωθούν σε ομάδες για να διαμαρτυρηθούν.
Στην κατηγορία «πολύ υψηλού ρίσκου» περιλαμβάνει το περιοδικό “Economist” την Ελλάδα στο ερώτημα για το «πόσο πιθανό είναι το ξέσπασμα κοινωνικών αναταραχών το 2014».
Στην ίδια κατηγορία με την χώρα μας, περιλαμβάνονται ακόμα η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Βενεζουέλα, η Συρία, το Μπαγκλαντές, ο Λίβανος, το Ιράκ, η Λιβύη, η Νιγηρία, το Σουδάν, το Ουζμπεκιστάν, η Υεμένη και η Ζιμπάμπουε.
Στις χώρες «υψηλού ρίσκου» κατατάσσονται η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία αλλά και η Αιθιοπία και η Ουκρανία.
Όπως σημειώνει πάντως το δημοσίευμα ακόμα και σε χώρες που παραδοσιακά ήταν «υποτονικές» όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα αναταραχές.
Η κοινωνική ανισότητα και η πολιτική δυσαρέσκεια είναι οι αιτίες που «κέντρισαν» τους πολίτες να συγκεντρωθούν σε ομάδες για να διαμαρτυρηθούν. Επιπλέον ο συντονισμός ανάλογων εκδηλώσεων μέσω της νέας γενιές κινητών τηλεφώνων είναι πολύ πιο εύκολος πλέον.
Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/385791/economist-kindynos-anatarahis-stin-ellada#ixzz2oPRnLKMc