Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Κύριοι, αν δεν είστε Φαρισαίοι υποκριτές…

20131225-184940.jpg
Απελευθέρωση από Τούρκους, Διζωνική και χεσμένους πολιτικούς
Όταν με όσα είπε και έκανε από τις εισβολές του 1974 μέχρι σήμερα η κατοχική Τουρκία, όταν με όσα διαδραματίζονται στην ίδια την Τουρκία, ακόμα η δική μας πλευρά το μόνο που καταφέρνει είναι να …βρίσκεται κάθε φορά που η Τουρκία κάνει μια κίνηση, σε κατάσταση συναγερμού, είναι όλοι τους άχρηστοι όλοι τους ανίκανοι από πάσης απόψεως, κόμματα και κυβέρνηση. Πάνε όλοι πακέτο, όπως οι Συμφωνίες του 1960 και οι Βάσεις! (Βλέπε δημοσίευμα Φιλελευθέρου
24.12.2013). Η Λευκωσία οφείλει να σταματήσει να παίζει τα ίδια παιχνίδια που έπαιζε μέχρι σήμερα και να αναλάβει σοβαρή και ριζοσπαστική πολιτική, γιατί τη μεγαλύτερη ευθύνη για την αποθράσυνση της Τουρκίας και των συμμάχων της, την φέρει η ίδια με την ανικανότητά της να απαιτεί τα αυτονόητα. Προς όφελος της κατοχικής Τουρκίας!
Τι στο διάολο δεν μπορούν τόσες κυβερνήσεις να πουν ανοικτά στον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς καφενείου (ΟΗΕ), στους φιλότουρκους και μη της περιβόητης ΕΕ, στους κηδεμόνες Βρετανούς και συνοδοιπόρους Αμερικανούς, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ΙΣΟΤΙΜΟ ΒΕΤΟ όπως όλες οι χώρες μέλη της (και ότι δεν ισχύει καθόλου εκείνο το περίεργο που πέταξε εκ προοιμίου ο μ. Τ. Παπαδόπουλος «ότι τα ΒΕΤΟ είναι για τους μεγάλους και όχι για τους μικρούς») και θα το εξασκήσει άμεσα, και δεν δέχεται ούτε κουβέντα για ο,τιδήποτε με την Τουρκία πόσο μάλλον ενταξιακές και άνοιγμα κεφαλαίων, όχι μόνο αν δεν την αναγνωρίσει, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Και όχι προτού επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις κλεμμένες τους περιουσίες.
Τι το δύσκολο δηλαδή να λεχθούν αυτές οι σταράτες κουβέντες από μια χώρα ημικατεχόμενη από την βάρβαρη Τουρκία; ‘Εστω και μετά από 39 ολόκληρα χρόνια. Και όχι να ακούμε και από την άλλη την ίδια ώρα, και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ (και Βουλής) Γ. Ομήρου, να ζητεί επειγόντως… νέα Εθνική Στρατηγική αλλά να μην εννοεί απόταξη από τη ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία! Ονειρεύεται και αυτός, μαζί με όλους τους υπόλοιπους της διζωνικής ομάδας κυβέρνησης και κομμάτων, ότι θα ισχύει η ορολογία και θα βρεθεί σωστό περιεχόμενο! Τέτοιες τοποθετήσεις είναι που εμπεριέχουν τους σοβαρότερους κινδύνους… Ακόμα δεν έσβησε το μελάνι από τις εφημερίδες για τα απαρηγόρητα κλάματά τους και τους μεγάλους λόγους τους για τον χαμό του μεγάλου ηγέτη της ανθρωπότητας Νέλσον Μαντέλα, του ηγέτη “ένας άνθρωπος μία ψήφος”, αλλά δεν τολμούν το επίτευγμα του Μαντέλα να το υποστηρίζουν και για την ίδια τη χώρα τους! Γιατί δεν το απαιτούν από Κάμερον και Ομπάμα που εξίσου μας περιέλουσαν κυριολεκτικά με ύμνους και επαίνους για τον μ. Μαντέλα;
Αντί λοιπόν να βρίσκονται σε… κατάσταση συναγερμού ας αναλάβουν επιτέλους κάποιες ευθύνες έναντι λαού και κράτους, έστω και μετά από 39 ολόκληρα χρόνια διγλωσσίας, ανελέητης κοροϊδίας και ανικανότητας και ας απολέσουν το φόβο… να τους πατσίσουν οι μάστροι του Foreign Office, ή ο Βρετανός Υπατος «κυβερνήτης» στην Λευκωσία!
Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Με ευχές για απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους Τούρκους κατακτητές, την ρατσιστική Διζωνική και τους χεσμένους από φόβο πολιτικούς μπας και τα… χαλάσουν με τους κηδεμόνες.
Υ.Γ. Έχετε υπόψη ότι όσοι ξένοι αναμείχθηκαν με το Κυπριακό οι περισσότεροι καταδικάστηκαν για απάτες, κλεψιές και βάλε και εκτέλεσαν ποινές πίσω από τα σίδερα της φυλακής (που δεν είναι για τους λεβέντες σε τέτοιες περιπτώσεις). Τελευταίος ο Βρετανός Ντένις Μακσέιν χθές μπήκε στα σίδερα της φυλακής για απάτη! Ο Μακσέιν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν μαζί με τον Τζάκ Στρό στο Φόρειν Όφις το 2004 και μας καλούσε ξεδιάντροπα να το δεχτούμε για να βοηθηθεί η Τουρκία! Οι μόνοι που ξέφυγαν να καταδικαστούν για οτιδήποτε μέχρι σήμερα είναι δικοί μας!!! (Η φωτογραφία Daily Mail 23.12.13).
Φανούλα Αργυρού
Λονδίνο 24.12.2013