Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

«ΚΑΙ ΜΕ 151 Η Κ.Ο. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΓΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ...» Aβεβαιότητα στην κυβέρνηση και μετά τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ

abebaiothta-sthn-kybernhsh-kai-meta-ta-osa-symbainoyn-sto-pasok
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 
Νευρικότητα επικρατεί στους κόλπους της δικομματικής κυβέρνησης, η οποία μπορεί να πέρασε χθες, δυο σημαντικούς κάβους, όπως τους χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά πλέον βρίσκεται με την πλάτη… στον τοίχο.

Η κίνηση του Βύρωνα Πολύδωρα να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την φορολογία των ακινήτων και η μετέπειτα διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δημιούργησε βαρύ κλίμα στην κεντροδεξιά παράταξη.

Παράλληλα κυριαρχεί η αβεβαιότητα στον κυβερνητικό συνασπισμό και μετά τα όσα συμβαίνουν στο εσωκομματικό του ΠΑΣΟΚ που περνάει άλλη μια περίοδο κρίσης!

Η περίπτωση του Βύρωνα Πολύδωρα δεν είναι απλή, καθώς ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών, ο λόγιος πολιτικός και ένας εκ των κεντρικών εκφραστών της «λαϊκής δεξιάς», είναι ο άνθρωπος που πριν περίπου 17 χρόνια είχε διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ σε μια συμβολική κίνηση.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και στο μεγαλύτερο τμήμα του υπουργικού συμβουλίου «πάγωσαν» στο άκουσμα της είδησης της διαγραφής του Βυρ. Πολύδωρα και η εκτίμηση κάποιων συμπυκνώνεται στην φράση: «η παράταξη θα το πληρώσει ακριβά».

Πολλούς δεν τους ενόχλησε τόσο η διαγραφή που ήταν αναμενόμενη σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν ένας βουλευτής, ακόμα και του διαμετρήματος του Βυρ. Πολύδωρα, πηγαίνει κόντρα στην κομματική γραμμή, αλλά η ανακοίνωση του κόμματος.

Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά της ΝΔ που το κόμμα αισθάνεται την ανάγκη, προφανώς λόγω και της πίεσης που καταλαβαίνει ότι υπάρχει, να εκδώσει ανακοίνωση για να δικαιολογήσει και να επιχειρηματολογήσει επί της απόφασης για την διαγραφή.

Και δεν έφθανε όμως μόνο αυτό, αλλά οι ημιμαθείς, κατά ορισμένους υπουργούς, στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της ΝΔ, φρόντισαν να επιτεθούν με υποτιμητικό ύφος στον Βυρ. Πολύδωρα, τον οποίο τον ταύτισαν με τους υποστηρικτές της αντιευρωπαϊκής λογικής και της δραχμής.

Κάποια κυβερνητικά στελέχη ξέφυγαν στους χαρακτηρισμούς καθυβρίζοντας τον Βυρ. Πολύδωρα αποκαλώντας τον σε δημοσιογράφους έως και «σαλεμένο»!

Ενώ αρκετοί επεσήμαναν την προσπάθεια που κατέβαλλε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης να μην προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς στην διαγραφή.

Ο Πρωθυπουργός όμως στη σύσκεψη που έγινε με στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του στη Βουλή ήταν αμετακίνητος και αμετάπειστος. «Και με 151. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι συμπαγής. Ποιος θα τολμήσει να μας ρίξει…» ακούστηκε στη σύσκεψη και η διαγραφή ήταν μονόδρομος.
Αυτό το δόγμα αποτέλεσε και τον «οδηγό» για την διαγραφή του Βυρ. Πολύδωρα, αλλά το πρόβλημα πλέον είναι ότι αποδυναμώθηκε και άλλο η κοινοβουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης.

Εκτός όμως από τον Βυρ. Πολύδωρα το κλίμα στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ είναι πολύ νευρικό και με μεγάλη πίεση ψήφισαν το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς και ορισμένοι άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τους Γιώργο Βλάχο (Αττικής) και Δ. Κυριαζίδη (Δράμας) που κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή μεταπείστηκαν και έδωσαν θετική ψήφο, αν και ήταν πιο κοντά στο «παρών».

Πλέον αριθμεί 153 και όλα από εδώ και πέρα είναι ρευστά και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει σε άλλες κρίσιμες ψηφοφορίες, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι υπάρχουν «μαξιλαράκια» που έλεγε προ τριών εβδομάδων ο Πρωθυπουργός.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/306597/abebaiothta-sthn-kybernhsh-kai-meta-ta-osa-symbainoyn-sto-pasok#ixzz2oDEtDNiS