Όπως είχε αποκαλύψει το Ολυμπία, η επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα είχε δύο τομείς. Την υγεία και τα σκουπίδια. Σήμερα βλέπουμε την έναρξη του δεύτερου σκέλους στο οποίο πρωταγωνιστή ο συνέταιρος της Hoechtief, Άκτωρας.
Σε μία περίοδο που για κάθε εκατομμύριο στην πραγματική οικονομία μπορούν να δημιουργηθούν περί τις 100 θέσεις εργασίας, δίδονται 45 εκ. για μία επένδυση που ΘΑ αποφέρει μόλις 120 θέσεις εργασίας σε βάθος… 25ετίας! Ενώ με πολύ λιγότερα χρήματα, ένα “αστικό κράτος” θα μπορούσε να κάνει σπουδαία δουλειά υπό την προϋπόθεση ότι θα υπήρχαν αστοί μάνατζερς που θα δούλευαν για την πατρίδα και όχι κρατικοδίαιτοι ρεμπεσκέδες για να απαξιώνουν την λειτουργία του κράτους ώστε να περιέρχεται τσάμπα στους μεγαλεργολάβους.
Σε αυτή την εξέλιξη, προκαλεί τεράστια εντύπωση η αφωνία των τοπικών βουλευτών, ειδικά των “αντιμνημονιακών” που θα έπρεπε να έχουν βγει στα κάγκελα. Γι’ αυτούς που έχουν επενδύσεις στην Blackrock και βαρύνονται με κακουργήματα, η σιωπή είναι αυτονόητοι. Για τους “άλλους”, είναι περίεργη. Άκρως περίεργη. Δείτε την ανακοίνωση:
Με αφορμή την ανακήρυξη αναδόχου για το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα ειδική εκδήλωση στην Κοζάνη στην οποία παρέστη ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.
Το έργο κατασκευάζεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ.
Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης:
“Το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας είναι επένδυση της τάξεως των 45 εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθεί με ιδιωτικούς πόρους. Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 120 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την 25ετή τουλάχιστον λειτουργία του, ενώ κατά την διετή περίοδο κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας.
Το έργο έχει εγκριθεί επί της αρχής για χρηματοδότηση και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για απευθείας δανειοδότηση του αναδόχου, ενώ στη χρηματοδότηση δύναται να συμβάλλει και το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA, επιτυγχάνοντας συνολικά χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης, όφελος που θα μετακυλιστεί υπέρ των δημοτών.