Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

“ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ” ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ Ο ΚΑΝΤΑΣ: ΠΗΡΑ ΜΙΖΑ 1,7 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ LEOPARD!!!

kantas 23-12-2013Ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την απολογία του…

ενώπιον των ανακριτών, Γαβριήλ Μαλλή και Γιώργου Σταυρόπουλου, που διήρκεσε τέσσερις ημέρες.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέλαβε τς ευθύνες που του αναλογούν και δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει το νόμο, παραδεχόμενος, μεταξύ άλλων, ότι δωροδοκήθηκε με 1, 7 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος Λέοπαρντ.  Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι μια από τις τρεις που μαζί με τα Κορνέτ και τα υποβρύχια. ξεκίνησαν να υλοποιούνται επί  υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου και είτε υπεγράφησαν είτε συνεχίστηκαν ως option επί υπουργείας Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Αντώνης Κάντας, μάλιστα, σε κάποια στιγμή της απολογίας του φέρεται να είπε: «Πήρα τόσες πολλες μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες.» Πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών έκανε λόγο για μίζες εκατομμυρίων σε τουλάχιστον δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και για οκτώ πρόσωπα (αντιπροσώπους)  που τον δωροδόκησαν. Επίσής, φέρεται να “έδωσε” τα ονόματα δύο χρηματιστών.

Από τις 10 συμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Κάντας μόνο η μια βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης (υποβρύχια), ενώ για τις υπόλοιπες διενεργείται ακόμα προκαταρκτική εξέταση.

Η απολογία του Αντώνη Κάντα, σύμφωνα με νομικούς κύκλους αναμένεται να να σηματοδοτήσει νέο γύρο εξελίξεων στην ανάκριση, καθώς ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ενέπλεξε εμμέσως πλην σαφώς στην υπόθεση πρώην υπουργούς, επιχειρηματίες και μέλη επιτροπών, ενώ παράλληλα έδωσε στοιχεία για πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε επτά Ελβετικές τράπεζες.

Ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος υποσχεθηκε στους ανακριτές ότι θα προσκομίσει και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών για να διευκολύνει τη δικαστική έρευνα για τις προμήθειες για τα εξοπλιστικά.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, του Αντώνη Κάντα, Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας ανέφεραν πως ο κ. Κάντας «έκανε την αρχή, ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι με επιστροφή χρημάτων και συμβολή στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Directnews.gr