Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση θέλει ο Μιχελάκης

epistrofh-ths-dhmar-sthn-kybernhsh-thelei-o-mixelakhs
«Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες» για να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews επισημαίνοντας ότι η παρουσία της «θα έδινε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».
«Ο πρωθυπουργός έκανε ό, τι μπορούσε για να κρατήσει τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Προσωπικά πιστεύω ότι παρουσία της ξανά στην κυβέρνηση θα έδινε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Όμως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα για να το διαχειριστώ με επικοινωνιακούς όρους. Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλό θα ήταν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς το σκοπό αυτό. Πάντως τρόποι υπάρχουν».   
Για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάιο είπε χαρακτηριστικά: Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να προκαλέσει ανατρεπτικές κινητοποιήσεις, αφού απέτυχε στην πρόταση δυσπιστίας, άρχισε τώρα να διακινεί καινούργια σενάρια. Όπως απέτυχαν λοιπόν τα όσα διακινούσε έως σήμερα έτσι θα αποτύχουν και όσα τώρα απεργάζεται. Ο τόπος δεν αντέχει καιροσκοπισμούς, δεν αντέχει συνθήκες αβεβαιότητας και αστάθειας, δεν αντέχει χαμένο καιρό. Εμείς –και το είπε καθαρά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς-πορευόμαστε με σχέδιο και προοπτική τετραετίας. 
Για τον Μιχάλη Λιάπη, ο κ. Μιχελάκης σχολίασε επικριτικά, λέγοντας «Ντροπή! Δεν αρμόζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές σε πολιτικούς. Εκτός των άλλων δίνουν και λαβές να τις εκμεταλλευθούν κάποιοι που θέλουν να αποδομήσουν το πολίτευμα».  
Για το εάν ήταν «μικροψυχία» της ΝΔ να μην αναγνωρίσει την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα από την Ευρωπαϊκή Αριστερά για να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ο κ. Μιχελάκης δήλωσε: «Δείτε από ποιους υποστηρίζεται και ποιους θέλει να εκφράζει. Κόμματα των άκρων και του περιθωρίου, κόμματα με θέσεις που αντιστρατεύονται τα ελληνικά οικονομικά και εθνικά συμφέροντα».
Σχετικά με την Πρωτοβουλία των 58 ανέφερε πως «υπάρχουν πολλά κόμματα και πολλές πρωτοβουλίες στο χώρο που ονομάζεται Κεντροαριστερά. Υπάρχουν τάσεις για  διασπάσεις, για συνενώσεις, για μεταλλάξεις. Υπάρχει  μια κινούμενη άμμος και φυσούν πολλοί αέρηδες… Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τελικός κριτής είναι η κοινωνία. Οι πολίτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο».     
Για τη Χρυσή Αυγή, τέλος, σχολίασε: «Υμνούν τη χούντα και τους δικτάτορες, εκφράζουν απέχθεια για τη Βουλή και κατ’ επέκταση για τη Δημοκρατία, κάνουν ό, τι μπορούν για να ευτελίσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Και βέβαια, είναι ήδη υπόδικοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλες κακουργηματικές πράξεις».  


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/306639/epistrofh-ths-dhmar-sthn-kybernhsh-thelei-o-mixelakhs#ixzz2oDDDypCY