Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

«Αυτοκριτική» του ΔΝΤ και ΣΥΡΙΖΑ

Του Θύμιου Παπανικολάου

        Είναι να γελά κανείς, αλλά και να οργίζεται, με τα καθεστωτικά κόμματα, τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα με το ΣΥΡΙΖΑ που απομόνωσαν επιλεκτικά ένα κομμάτι από την Έκθεση του ΔΝΤ που κάνει «αυτοκριτική» καθαρά διαχειριστικού χαρακτήρα.

          «Καταπίνουν» το σύνολο της Έκθεσης και δημοκοπούν πάνω σε ένα σημείο της: Για να το αλλοιώσουν και αυτό…

          Ιδιαίτερα αξιοθρήνητος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν έχασε, πάλι την ευκαιρία να ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με το ΔΝΤ, «κράζοντας» ότι η «αυτοκριτική» του ΔΝΤ συμπίπτει με τις δικές του θέσεις, επιβεβαιώνοντας την ορθότητά τους!!!

          Ποια είναι η «αυτοκριτική» (χοντρικά) του πλανητικού δημίου, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (ΔΝΤ); Ότι το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα και ακόμα ότι ένα νέο «κούρεμα» είναι αναγκαίο.

          Αφήνουμε το ουσιώδες: Την ΑΠΑΤΗ («κρίση χρέους») που εξαφανίζει τη βαθιά και δομική καπιταλιστική κρίση, μετατοπίζοντάς την σε «κρίση χρέους» και στη διαχείριση του «χρέους»: Σε συνταγές απάτης, διότι κάθε διαχείριση του «χρέους» το αυξάνει και το πολλαπλασιάζει (μετά το «κούρεμα» το χρέος πάλι κάλπαζε…).

          Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ…

          Θα περιοριστούμε στη «διαχείριση» αυτής της ΑΠΑΤΗΣ: Στον καυγά για το πάπλωμα.

          Διότι η «αυτοκριτική» του ΔΝΤ διατυπώνει τις διαχειριστικές διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη για το ποιος θα φορτωθεί το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς από την καταστροφή κεφαλαίου που επιφέρει η οικονομική κρίση.

 

          Οι αιχμές που αφήνει το ΔΝΤ για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, καμιά σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και τη διάσωση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αφορούν έναν άλλο επιμερισμό των ζημιών του κεφαλαίου, σε βάρος της Ευρωζώνης: Καυγάς για το πάπλωμα…

 

          Για μεγαλύτερο «κούρεμα» των κεφαλαίων της Ευρωζώνης κάνει λόγο η «αυτοκριτική» του ΔΝΤ, προς ενίσχυση (για λιγότερη χασούρα) των δικών του κεφαλαίων.

 

          ΣΕ αυτήν τη διαμάχη ανάμεσα στους ληστές και δήμιους ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι βρίσκεται στο πλευρό των υπερατλαντικών δημίων και αγωνίζεται να έχουν λιγότερη χασούρα…

 

          Γι αυτό δημοκοπεί πάνω στην «αυτοκριτική» του ΔΝΤ, αποκρύβοντας ΕΠΙΜΕΛΩΣ, όπως το σύνολο των καθεστωτικών δυνάμεων, το ΣΥΝΟΛΟ της Έκθεσης του ΔΝΤ.

 

          Η Έκθεση συνολικά του ΔΝΤ, συνοπτικά:

 

          α). Μένει (το ΔΝΤ) ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ στο να παραμείνουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που ήδη υπάρχουν.

 

          Σύμφωνα με το ΔΝΤ, δεν υπάρχουν τα «δημοσιονομικά περιθώρια» για «μειώσεις» στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και στο ΦΠΑ για τον κλάδο της εστίασης, που ακόμα κι αν μειωθούν, είναι σταγόνα στον ωκεανό της φοροαφαίμαξης και δεν πρόκειται να δώσουν ανάσα στη χειμαζόμενη λαϊκή οικογένεια.

          β). Επισημαίνει ότι θα χρειαστούν «πολλά χρόνια επώδυνης δημοσιονομικής προσαρμογής» και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για «σταθερή αύξηση των επενδύσεων», και«ισχυρή ανάκαμψη».

 

          γ). Η Έκθεση αφήνει ορθάνοικτο το παράθυρο ΚΑΙ για «νέα χρηματοδοτική στήριξη»,δηλαδή νέο δάνειο και Μνημόνιο από το 2014. Εντοπίζει, επίσης «χρηματοδοτικό κενό» στα 4 δισ. ευρώ και σωρευτικά 6,5 δισ. μέχρι το 2015: Δηλαδή νέα μέτρα!!!

 

          δ). Ακόμα χαρακτηρίζει τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα στο Δημόσιο ««εμπόδιο στην παραγωγικότητα».

 

          Με απλά λόγια: Πιέζει για μεγαλύτερες απολύσεις στο Δημόσιο…

          Για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, με ταυτόχρονη εκχώρηση έργου σε ιδιώτες.

 

          ε). Προτείνει τη διαμόρφωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 21%., γεγονός που θα  απογειώσει τη φοροληστεία και θα εκτινάξει τις ανατιμήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης…

στ). Ζητάει πλειστηριασμούς για χρέη στις τράπεζες με την αναθεώρηση της σημερινής νομοθεσίας.

 

ζ). Τέλος διαπιστώνει «καθυστερήσεις» στις ιδιωτικοποιήσεις και στις «μεταρρυθμίσεις», τις σχετικές με τη λειτουργία και τη στελέχωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού!!!

 

Δηλαδή εντατικοποίηση των ξεπουλημάτων και των φόρο-εισπράξεων και διώξεων…

 

Αυτά είναι μερικά και πολύ ενδεικτικά από την εφιαλτική Έκθεση του ΔΝΤ, που αποκρύβονται ΕΠΙΜΕΛΩΣ από τα ΜΜΕ και τα κατοχικά κόμματα.

 

Και χειροκροτεί ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ…

 

ΠΗΓΗ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7540