Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Χρήστος Γκόρτσος: Ο ΓΓ της ένωσης Ελληνικών τραπεζών, πολέμιος της φοροδιαφυγής και η οφσορ των Παρθένων νήσων. Α, και ο Τσοχατζόπουλος.


Ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ, Χρήστος Γκόρτσος

ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. Να διαβάσουν και οι Έλληνες πολίτες για το πως δαιδαλώδεις διαδρομές οφ σορ μπορούν να χτυπούν δημόσιους διαγωνισμούς εκατομμυρίων και μετά να φεσώνουν ανενόχλητες με εκατομμύρια το δημόσιο.

Ο κύριος Χρήστος Γκόρτσος, πέραν της θητείας του ως ΓΓ της ΕΕΤ, έχει ένα βαρύ βιογραφικό. Όπως συνήθως όλοι οι απόφοιτοι της Ελληνογερμανικής σχολής. Έχει όμως και βαθιά γνώση της αγοράς, πέραν της τραπεζικής που έχει ήδη λύσει το πρόβλημα της ελέω μνημονίου. Ως μέλος του ΙΟΒΕ, εκλεκτά στελέχη του οποίου υπήρξαν ο κύριος Στουρνάρας, ο κύριος Χριστοφοράκος της Siemens κλπ, έχει ειδική γνώση της ζημίας που προκαλεί στην Ελληνική οικονομία η φοροδιαφυγή. Ειδικά αυτή με τις εταιρείεςπου πίσω τους κρύβονται δαιδαλώδεις διαδρομές Off Shore όπου η μία εταιρεία κρύβει την άλλη και όλες μαζί τους πραγματικούς μετόχους – ιδιοκτήτες.

Ειδικά όταν αυτοί οι δόλιοι σχηματισμοί, λειτουργούν ώστε να ζημιωθεί το κράτος από οφειλές κρύβοντας τους αυτουργούς που “εξαφανίζονται” αφήνοντας πίσω τους εταιρείες κουφάρια με κολοσσιαία χρέη. Χρέη προς το δημόσιο, χρέη προς τους εργαζομένους και τους προμηθευτές, την ίδια στιγμή που κάποιοι απολαμβάνουν τα κεφάλαια τους στην ασφάλεια των “Παρθένων Νήσων” στην υγειά των κορόιδων.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ EIKON INVEST HOLDINGS

Θα βοηθήσετε λοιπόν κύριε Γκόρτσο να βρεθούν οι πραγματικοί μέτοχοι που κρύβονται πίσω από την οφσορ των Παρθένων Νήσων για να πάρει το κράτος τα λεφτά του; Πρόσφατα αποκαλύψθηκε διεθνώς η φάμπρικα με τις “Παρθένες Νήσους” και τις εταιρείες που εμπλέκονται πλέον όχι απλά για φοροδιαφυγή, για ξέπλυμα χρήματος αλλά ακόμα και για κακουργήματα ως εγκληματικές συμμορίες.

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΕΕΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Ο κ. Γκόρτσος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το Ελληνικό Κράτος, τους Έλληνες πολίτες, στο να εντοπισθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. που κλείνοντας άφησε τεράστια χρέη στο Δημόσιο (και όχι μόνο) και να συμβάλει ουσιαστικά στην ελάφρυνση του Έλληνα πολίτη (αφού θα εισπραχθούν τα οφειλόμενα).
Το οφείλει εκ της θέσεως που κατέχει στην κορυφή του τραπεζικού κλάδου, ΓΓ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Το οφείλει επίσης (και ιδιαιτέρως) αφού οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. αυτής κρύβονται πίσω από δαίδαλο offshore εταιρειών, προκαλώντας υποψίες για την πραγματική τους ταυτότητα.
EIKON CAPITAL ΔΑΙΔΑΛΩΔΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΟ κ. Γκόρτσος ήταν επί έξι χρόνια στο ΔΣ της εταιρείας που διαχειριζόταν τα επενδυτικά κεφάλαια από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους που κατέχουν το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε.Είναι λογικό λοιπόν να ισχυρισθούμε ότι γνωρίζει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. Ειδ’ άλλως πως θα μπορούσε ένας άνθρωπος με τέτοιο βιογραφικό να λειτουργεί για κάποιους που αγνοεί την πραγματική τους ταυτότητα; 

Ας δούμε αναλυτικά τα στοιχεία.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., η εμπλοκή της με την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. ήταν ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος ξενόγλωσσων βιβλίων στην Ελλάδα, με ετήσιες πωλήσεις 40.000.000€.

Τον Ιούλιο του 2009 η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (υπόθεση ξενόγλωσσα βιβλία) με πρόστιμο 4.000.000€ για παράνομες πρακτικές με βάση το δίκαιο του ανταγωνισμού. Οι παρανομίες της ξεκίνησαν το 2002 και σταμάτησαν το 2012 (μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού). Η προσφυγή της ΑΠΟΛΛΩΝ στο Διοικητικό Εφετείο απερρίφθη και έχει προσφύγει στο ΣτΕ.

Τον Οκτώβριο του 2012 η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. κατέβασε τα ρολά αφήνοντας πολλά εκατομμύρια χρέη σε Δημόσιο, εργαζόμενους, προμηθευτές.

Στο ΔΣ της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. επί σειρά ετών ήταν οι Κέρτσικωφ Βασίλης, Δοξιάδης Αρίστος, Πέτρου Γεώργιος, Αντωνιάδης Νικόλαος. 

ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε.

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. ελεγχόταν πλειοψηφικά από τρεις εταιρείες στο Λουξεμβούργο. Τρεις εταιρείες με επωνυμία EIKON INVEST HOLDING που κατείχαν το 89,57% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που οι ίδιοι οι μέτοχοι της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. έχουν γνωστοποιήσει, τις τρεις εταιρείες ελέγχει η EIKON INVEST V HOLDING η οποία με την σειρά της ελέγχεται από την εταιρεία EIKON CAPITAL LIMITED με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τον παράδεισο των offshore. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η EIKON CAPITAL LIMITED ανήκει σε 33 μετόχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, στην πλειοψηφία τους νομικά πρόσωπα, ενδεχομένως άλλες offshore.

Τα ονόματα των φυσικών προσώπων που είναι οι ιδιοκτήτες του 89,57% της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. μας είναι άγνωστα.

EIKON CAPITAL SHAREHOLDERSΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ της EIKON CAPITAL LIMITED
Την διαχείριση στην Ελλάδα των κεφαλαίων των 33 αγνώστων φυσικών και νομικών προσώπων, ιδιοκτητών της EIKON CAPITAL LIMITED, την έχει από το έτος 2000 η εταιρεία ΝΟΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. (NOTOS ASSOCIATES) που ιδρύθηκε το 2000. 
NOTOS ASSOCIATES
Τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου από το 2000 ως το 2006 ήταν οι Χρήστος Γκόρτσος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Βασίλης Κέρτσικωφ, εφοπλιστής, Αρίστος Δοξιάδης, Οικονομολόγος και Ζερίτης Δημήτρης, Οικονομολόγος. Οι κ. Κέρτσικωφ και Δοξιάδης ήταν από το 2003 έως πρόσφατα μέλη και στο ΔΣ της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. Ο κ. Γκόρτσος αποχώρησε από το ΔΣ της εταιρείας στα τέλη του 2006, παραμένοντας νομικός σύμβουλος.
Η ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Τσοχατζόπουλος επένδυσε 1.500.000€ το 2005 στην αλυσίδα βιβλιοπωλείων ΙΑΝΟΣ Α.Ε.  Ήδη στην δίκη Τσοχατζόπουλου είναι κατηγορούμενος και ο Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης της ΙΑΝΟΣ Α.Ε. Ο κ. Καρατζάς ισχυρίζεται ότι ο Τσοχατζόπουλος τον εξαπάτησε λέγοντας του ότι τα χρήματα ήταν μιας μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας.
FILE 20
Το 2006 η ΙΑΝΟΣ Α.Ε. (με μέτοχο ήδη τον Τσοχατζόπουλο) συνεργάζεται στενότατα με την ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. (που ανήκει σε 33 αγνώστους στις Παρθένες Νήσους). Συμμετέχουν μαζί σε διαγωνισμό βιβλίων 14.000.000€ , η ΑΠΟΛΛΩΝ χρηματοδοτεί με μεγάλη πίστωση 500.000€ την ΙΑΝΟΣ Α.Ε. και ο Νίκος Καρατζάς προσέρχεται ως μάρτυρας για την ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., το 2008, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. 
FILE 21

ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΕΝΙΚΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

  1. ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε.?

  2. τώρα που η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. κατέβασε τα ρολά ποιος θα πληρώσει τα χρέη της στο Δημόσιο (τουλάχιστον 4.000.000€, πρόστιμο Επιτροπής Ανταγωνισμού), στους εργαζόμενους (1.000.000€), στους προμηθευτές (πολλά εκατομμύρια ευρώ) και σε τρίτους?

  3. ο κ. Χρήστος Γκόρτσος, που επί έξι χρόνια διαχειρίζονταν ως μέλος του ΔΣ της διαχειρίστριας εταιρείας τα χρήματα των επενδυτών, δεν οφείλει να ενημερώσει τις Αρχές για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. για να αναζητηθούνε τα οφειλόμενα χρήματα στο Δημόσιο και σε τρίτους?

  4. αν ο κ. Γκόρτσος δεν γνωρίζει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, πώς είναι δυνατόν να δέχεται να διαχειρίζεται, ως μέλος του ΔΣ της NOTOS ASSOCIATES, χρήματα αγνώστων?

  5. το Υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρεί άξιο ελέγχου το γεγονός ότι η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. ανήκει σε έναν δαίδαλο εταιρειών που καταλήγουν σε offshore ιδιοκτήτες άγνωστης ταυτότητας? Δεν θα ψάξει να βρει αν οι 33 μέτοχοι στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, στην πλειοψηφία τους νομικά πρόσωπα, ενδεχομένως άλλες offshore, είναι έλληνες πολίτες που μπορεί να κρύβουν την ταυτότητά τους για λόγους φορολογικούς?

  6. το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θεωρεί σκόπιμο να ερευνήσει αν ανάμεσα στους 33 αγνώστους μετόχους είναι και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, από την ώρα που ο κ. Νίκος Καρατζάς (συγκατηγορούμενος του Τσοχατζόπουλου και ιδιοκτήτης της ΙΑΝΟΣ Α.Ε.) ισχυρίζεται ότι ο Τσοχατζόπουλος του είπε ότι αγοράζει τις μετοχές για λογαριασμό εφοπλιστών και από την ώρα που, με στοιχεία, από την ώρα που ο Τσοχατζόπουλος μπήκε στην ΙΑΝΟΣ Α.Ε., άρχισε στενότατη συνεργασία μεταξύ ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. και ΙΑΝΟΣ Α.Ε.?

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο Φλωρά που μας βοήθησε στην ανάδειξη του θέματος.