Ενδείξεις "χρεοκοπίας" δείχνει ο Προϋπολογισμός βάσει των στοιχείων εκτέλεσής του από την γενική κυβέρνηση: Μετά το μεγάλο χάσμα στα έσοδα του πρώτου τριμήνου τον Απρίλιο παρουσιάστηκε πρωτογενές έλλειμμα 462 εκατ. ευρώ, αντί για πλεόνασμα 915 εκατ. ευρώ που παρατηρείτο πέρυσι τέτοια εποχή.
Αλλά αν πέρσι τέτοια εποχή υπήρχαν οι δαπάνες για τους τόκους σο πρώτο τετράμηνο εφέτος μετά το "κούρεμα" οι δαπάνες για τους τόκους έχουν μειωθεί στο 1/3 σχεδόν: Στα 2,267 δισ. ευρώ έναντι 7,563 δισ. στο α΄τετράμηνο πέρυσι.
Φαντασθείτε να μην υπήρχε το PSΙ τι θα είχε συμβεί από άποψη ελλείμματος.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: "Succes Story" υπάρχει μόνο στο μυαλό αυτών που έχουν ανακαλύψει την συγκεκριμένη φράση.
Σε συνδυασμό με την θέση του IIF ότι στην αγορά των δανείων η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει πριν από το 2020, αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες απλά δεν θα έχουν λεφτά μέχρι τότε.
Και όταν δεν έχουν κεφάλαια οι τράπεζες σε οικονομικά μοντέλα όπως αυτό που επικρατεί στην Ελλάδα,ανάπτυξη δεν υπάρχει.
Η κρίση είναι τόσο βαθιά και αλληλοτροφοδοτούμενη που είναι πρακτικά αδύνατον να συνέλθει η οικονομία της χώρας, η οποία πλέον λειτουργεί μόνο και μόνο για να εισπράττονται τα δανεικά των τραπεζών
Το μοναδικό που δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει την πορεία και αυτό προς τα τέλη της δεκαετίας είναι η έναρξη εξόρυξης των υδρογονανθράκων ή τουλάχιστον να υπάρξει επιβεβαιωτική γεώτρηση για να μπορέσουν να τιτλοποιηθούν τα κοιτάσματα.
Κάτι που με τους ρυθμούς που κινούνται οι κυβερνητικοί δεν προβλέπεται να συμβεί πριν το 2020.
Συμπτωματικά (μα, εντελώς...) τότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr