Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

1Απαράδεκτη η απουσία Αβραμόπουλου από την υποδοχή του Ρώσου Πατριάρχη

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Τη στιγμή που την Αθωνική Πολιτεία λάμπρυνε με την παρουσία του ο Ρώσος Πατριάρχης, ο κατεξοχήν αρμόδιος για θέματα Αγίου Όρους, υπουργός Εξωτερικών, Δημ, Αβραμόπουλος έπλεκε το εγκώμιο των Εβραίων!

Σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του American Jewish Committee ανέφερε μεταξύ άλλων: “Βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος ενός έθνους και ενός λαού που μοιράζεται τις ίδιες αξίες και αρχές με τον εβραϊκό λαό και που εμπνέεται από το κοινό μας πολιτιστικό και ιστορικό παρελθόν.” 

Μάλιστα ταύτισε και τη θέση Ελλάδας και Ισραήλ λέγοντας : "Είμαστε δύο μοναδικές χώρες στις περιοχές μας. Οι χώρες μας είναι μικρές, αλλά μεγάλες στην ιστορία, τον πολιτισμό, την ποιότητα των ανθρώπινων πόρων και των δυνατοτήτων μας. Έχουμε την υποστήριξη της Διασποράς μας και τώρα πρέπει να οικοδομήσουμε τη φιλία μας και τα κοινά συμφέροντα."

Μιλώντας τέλος και για το Ολοκάυτωμα χρησιμοποίησε τη φράση “Πρέπει πάντα να θυμόμαστε”.
Βεβαίως το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για όσα έχουν προσφέρει οι Ρώσοι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα η Ρωσική Εκκλησία, η οποία ακόμη και πρόσφατα μάζεψε χρήματα για να ενισχυθεί το κοινωνικό έργο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Φαίνεται λοιπόν πως αυτό ή το ξέχασε ή το παρέκαμψε ο κύριος Αβραμόπουλος και δεν θεώρησε σημαντική την παρουσία του στις εκδηλώσεις για την επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας.

Οι εντυπώσεις πάντως που έχει δημιουργήσει αυτή η απουσία σε Ελλάδα και Ρωσία είναι άκρως αρνητικές...Στο Αγιο όρος ως μόνος εκπρόσωπος της πολιτείας υποδέχθηκε τον Πατριάρχη ο πολιτικός διοικητής του Αγίου όρους κ. Αρ. Κασμίρογλου...Αδιανόητο αν σκεφθεί μάλιστα κανείς πως η πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. Α στ. 26 του Οργανισμού του (άρθρο πρώτο Ν. 3566/2007)[21], και ασκείται μέσω της Διοίκησης του Αγίου Όρους, η οποία αποτελεί αυτοτελή δημόσια αρχή και οργανώνεται με το Π.Δ. 227/1998 (ΦΕΚ Α΄ 176/28.7.1998).

Για την ιστορία τέλος αξίζει να αναφερθεί πως κλείνοντας την ομιλία του στο συνέδριο του American Jewish Committee, ευχήθηκε στα εβραϊκά :Baruh ha shem.(Ο Θεός να σας ευλογεί)....

Τα σχόλια δικά σας... 
http://www.agioritikovima.gr/arxeio/22893-anti-na-upodech