Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ !




Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της απόφασης ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ στην περίπτωση που αναγκαστεί να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.


Τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει το «Ψήφισμα 65 της Γερουσίας", σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν το Ισραήλ αν αναγκαστεί να αναλάβει στρατιωτική δράση και να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα ενάντια σε μια απειλή του Ιράν.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι το Ισραήλ θα λάβει υποστήριξη, διπλωματική ,οικονομική και στρατιωτική από την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, που υποστηρίζεται από τον Γερουσιαστή Robert Menendez και τον γερουσιαστή Lindsey Graham, η πολιτική των ΗΠΑ έχει στόχο να σταματήσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε από την AIPAC τονίστηκε ότι «η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας έχει στείλει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα με τεράστια σημασία, αλληλεγγύης προς το Ισραήλ εναντίον της πυρηνικής απειλής του Ιράν, το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και της διεθνή ασφάλεια. "

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε τα συγχαρητήριά του στο Ισραήλ την ημέρα της 65ης επετείου της Ανεξαρτησίας, λέγοντας: «Την ημερομηνία αυτή πριν από 65 χρόνια, ο Εβραϊκός λαός έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο γενεών: Να είναι κύριοι της μοίρας τους στο δικό τους κυρίαρχο κράτος. "

"Το ισχυρό Ισραήλ, που βλέπουμε σήμερα να ευημερεί, δείχνει ότι το όραμα του Herzl -" αν θέλετε, δεν είναι πια όνειρο », πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: laproximaguerra

Απόδοση: Θωμαή Στεφανοπούλου