Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ!



• ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
• ...ΤΥΧΑΙΑ... ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ 
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ
• Η ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΕΚΕΡΗ!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens, ενώ επί 3 χρόνια είχε βάλει στο ψυγείο το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, ξαφνικά απέστειλε κλήσεις προς απολογία σε 13 στελέχη της Siemens. Πρόκειται όμως για «στάχτη στα μάτια» μια και η ανακριτής ουσιαστικά οδηγήθηκε στην ενέργεια αυτή, λίγες μέρες μετά τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα της «Ελεύθερης Ώρας» και τον σάλο που αυτά προκάλεσαν! Ωστόσο, σε παρωδία αναμένεται να εξελιχθεί η ...απολογία των 13 στελεχών της μητρικής Siemens και αυτό διότι σχεδόν όλα τα στελέχη είτε βρίσκονται στη Γερμανία είτε καταζητούνται!

Όπως για παράδειγμα ο πρώην Οικονομικός Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών της Siemens Χρήστος Καραβέλας, ο οποίος λέγεται ότι κρύβεται στη Βενεζουέλα. Επίσης κλήθηκαν, ο άλλοτε πανίσχυρος και επί 12 χρόνια διευθύνων σύμβουλός της Siemens, Χάινριχ Φόν Πίρερ, πρόσωπο ακόμη και σήμερα πολιτικά ισχυρό στη χώρα του, ο οποίος είναι στενός φίλος της Ανγκελα Μέρκελ! Ο Χάινριχ Φον Πίρερ δεν κατηγορήθηκε ποτέ από τη γερμανική δικαιοσύνη, απλώς απομακρύνθηκε από την εταιρεία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου το 2007, πληρώνοντας χρηματικό πρόστιμο μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακριτής κα Νικολακέα, περιμένει από αυτόν τον άνθρωπο να έρθει στην Ελλάδα για να θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος; Αμφιβάλλουμε εντόνως.
Τα υπόλοιπα άτομα που εκλήθησαν προς απολογία, είναι οι: Ράινχαρντ Ζίκακτσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Ρίχτερ, Νόιμπεργκερ, Νιντλ, Κοχ, Γιάγκεμαν, Γκεμπάουερ, Γιουνγκ, Γκανσβιντ, Μπεντζάου και Γιάσπερ.
Τέλος, κλήθηκαν οι Πρόδρομος Μαυρίδης (είναι ελεύθερος με εγγύηση) και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Όμως, η στάση που τηρεί ο Πρωθυπουργός, δίνει σαφή την εικόνα ότι επιζητεί την παραμονή του υπόδικου Χριστοφοράκου στο Μόναχο, προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να μην μαθευτεί ποτέ η αλήθεια.
Ενώ ο κ. Σαμαράς οφείλει και πρέπει να απαιτήσει την έκδοση στη χώρα μας του πρώην επικεφαλής της Siemens, κάνει την πάπια! Εμπαίζει κανονικά τον λαό, όχι μόνο με τα περί δήθεν ανάπτυξης που ...έρχεται αλλά και με το σκάνδαλο Siemens για το οποίο φρόντισε να το κουκουλώσει εσπευσμένα και με συνοπτικές διαδικασίες, μέσσω εξωδικαστικού συμβιβασμού. Συμβιβασμός όμως που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο και ωφελεί τα μέγιστα τη γερμανική εταιρεία!

Ο κ. Σαμαράς, ενώ φροντίζει επιμελώς να είναι συνεπής-αξιόπιστος στις εντολές της Μέρκελ, δεν υπενθυμίζει στην γερμανίδα καγκελάριο να παραδώσει τον κ. Χριστοφοράκο στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να δικαστεί. Ουσιαστικά λοιπόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσφέρει ασυλία στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens.

Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ...ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ!

Κι ενώ ο Σαμαράς προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με τη στάση του στο θέμα της Siemens, ο διαδικτυακός ιστότοπος «makeleio.gr» έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικά ντοκουμέντα της συνάντησης που είχε προ ημερών ο μπατζανάκης του Πρωθυπουργού με τον Χριστοφοράκο στο Μόναχο! Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μέσα στο Μάρτιο, ο σύζυγος της αδερφής της γυναίκας του πρωθυπουργού της χώρας (κυρίας Κρητικού), ο μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Σέκερης, υιός ευπατρίδη της χώρας, επισκέφτηκε το Μόναχο. Κάποιος φίλος λοιπόν απαθανάτισε τον πρώην επικεφαλής της Μίζενς στην Ελλάδα και στρατηγικό εγκέφαλο της δωροδοκίας Ελλήνων πολιτικών, Μιχάλη Χριστοφοράκο, δίπλα -δίπλα με τον κ. Σέκερη. Τον μπατζανάκη του Σαμαρά. Το μέλος της οικογένειας του. Και βέβαια το στέλεχος της Siemens που έχει καταθέσει στο παρελθόν στην διάτρητη εξεταστική επιτροπή».

Για ποιο λόγο πήγε ο κ. Σέκερης στο Μόναχο; Εστάλη από τον Πρωθυπουργό, που ως συγγενής του, ζήτησε να μεταφέρει κάτι στον κ. Χριστοφοράκο;
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συνάντηση Σέκερη-Χριστοφοράκου με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που τη συνοδεύουν, θα έπρεπε να κινήσει τη Δικαιοσύνη και να ζητήσει άμεσα την κλήση του κ. Σέκερη. Όπως μάλιστα σημειώνει για το ίδιο θέμα το makeleio.gr «αν αυτό το γεγονός είχε συμβεί σε άλλη χώρα (ακόμα και στη Ζιμπάμπουε) θα είχε γίνει της... κοινής το κάγκελο. Στην Ελλάδα όμως της μίζας και της αρπαχτής, του βάλτου και της γενικής διαφθοράς και του χρηματισμού των πάντων, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές κάνουν 3 χρόνια να καλέσουν για ανάκριση αυτούς που εξευτέλισαν το πολιτικό σύστημα με αποτέλεσμα ο λαός να υποφέρει. Άρα, ποιος θα ασχοληθεί με τον στενό συγγενή του πρωθυπουργού που καθόταν πλάι-πλάι στον υπ' αριθμόν έναν καταζητούμενο στην Ελλάδα, Χριστοφοράκο;».

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ!
Προκαλεί η παθητική- αδιάφορη στάση της ειδικής ανακρίτριας κ. Νικολακέα, που έχει αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης Siemens.Παρά τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση Siemens, η αρμόδια ανακριτής αντιδρά λες και δεν κουνιέται φύλλο!
Εμείς ξαναρωτάμε την κ. Νικολακέα:
Επιτέλους αξιότιμη κυρία ανακριτής, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καλέσετε τον κ. Σέκερη να καταθέσει; Τόσα και τόσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, σήμερα δε, βλέπετε και τον μπατζανάκη του Πρωθυπουργού να συναντάται με τον πρώτο καταζητούμενο Μ. Χριστοφοράκο κι εσείς δεν τον καλείτε;
Περιορίζεστε απλώς στις κλήσεις στελεχών που βρίσκονται στη Γερμανία ή είναι καταζητούμενοι στη Βενεζουέλα και δεν πρόκειται να έρθουν; Έχετε τον πιο αξιόπιστο και σημαντικό μάρτυρα δίπλα στα πόδια σας, και δεν καλείτε τον κ. Σέκερη; Έχουν συμπληρωθεί 3 χρόνια από την κλήση που αποστείλατε στον κ. Σέκερη, αλλάξαφνικά μετανιώσατε, λέγοντας ότι θα τον ξανακαλέσετε! Πότε κυρία Νικολακέα θα τον καλέσετε; Όταν γίνει σεισμός 7 ρίχτερ; Επί 3 χρόνια δεν καλείτε τον Ευάγγελο Σέκερη, ούτε τώρα με τα όσα νέα στοιχεία-σοκ που προκύπτουν;
Για ποιο λόγο κυρία Νικολακέα; Φοβάστε τίποτα; Δεν το πιστεύουμε!

"Ελεύθερη Ώρα"
http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_9317.html