Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ!! Ε, σιγά το ποσό…



20130418-200317.jpgΚαταλάβατε γιατί όλοι πανικόβλητοι πάνε να απαξιώσουν το σκάνδαλο της λίστας και των ντροπολογιών που την συνόδευσαν; Οι ευθύνες δεν είναι απλά κακουργηματικές, αλλά αγγίζουν ΟΛΟΥΣ που κατείχαν θέσεις ευθύνης. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται.
Στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας τα οποία θα ολοκληρώσουν την περιγραφή του «εγκληματικού» χειρισμού του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την λίστα 
Λαγκάρντ και θα αποκαλύψουν την ζημιά που υπέστησαν τα δημόσια ταμεία από την απόκρυψή της, αποφάσισαν να ζητήσουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση.
Η αναζήτηση των νέων σημαντικών ευρημάτων προέκυψε μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου λίγες εβδομάδες μετά την παραλαβή της λίστας από τις γαλλικές αρχές (σ.σ. παρέλαβε την λίστα στις 29.9.2010) προχώρησε σε έκδοση τροπολογίας (σ.σ. στις 4.11.2010) που έδινε τρίμηνη διορία σε όσους έχουν αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό να τις φέρουν στην Ελλάδα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Αντί δηλαδή να δώσει τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ για έρευνα που κατά τις εκτιμήσεις θα έφερναν έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, προτίμησε να την εξαφανίσει και παράλληλα να ανοίξει κερκόπορτα στους φοροφυγάδες. Υπο αυτά τα δεδομένα τα μέλη της προανακριτικής θέλουν να μάθουν αν και πόσοι από τους 2.062 χρησιμοποίησαν αυτή την κερκόπορτα καθώς επίσης και αν μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι συγγενείς του πρώην υπουργού που διεγράφησαν από το αυθεντικό υλικό.
Με τον τρόπο αυτό και εφ όσον τα στοιχεία της ΤτΕ επιβεβαιώσουν τις υποψίες των μελών της επιτροπής, τότε «δένεται» ως ένα ικανοποιητικό βαθμό το πόρισμα και ως προς το ύψος της ζημιάς που προκάλεσε ο πρώην υπουργός με τους εγκληματικούς χειρισμούς του και κατά συνέπεια αποκτούν κακουργηματικό χαρακτήρα τα αδικήματα για τα οποία θα παραπεμφθεί.
Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί ότι η βασική επιδίωξη του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη είναι να υπάρξει πλήρης τεκμηρίωση των συμπερασμάτων του τελικού πορίσματος. Γι αυτό και η επιθυμία είναι να μην κλείσουν οι εργασίες της προανακριτικής πριν την ολοκλήρωση των παράλληλων ερευνών που διενεργούνται από δικαιοσύνη, ΣΔΟΕ και τράπεζες. Στην ουσία, θα αναζητήσουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα
1) Πόσοι και ποιοι από τους 2.062 καταθέτες της λίστας «επαναπάτρισαν» τα χρήματά τους το διάστημα που ίσχυαν οι ρυθμίσεις Παπακωνσταντίνου (σ.σ. θα ζητηθεί να ερευνηθούν οι κινήσεις την περίοδο από 29.9.2010 εως 31.12.2010)
2) Πόσα χρήματα επέστρεψαν και ποιο το ύψος της απώλειας εάν αυτά φορολογούνταν κανονικά;
3) Μεταξύ όσων έκαναν χρήση της τροπολογίας περιλαμβάνονται οι 3 συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου που διεγράφησαν από την αυθεντική λίστα;
4) Μεταξύ εκείνων που έφεραν πίσω τα χρήματά τους περιλαμβάνονται τα δέκα φυσικά πρόσωπα που άτυπα έδωσε για έλεγχο του φορολογικούς τους προφίλ ο Παπακωνσταντίνου στον Ι. Καπελέρη την επίμαχη περίοδο;
Πέραν αυτών και σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την ίδια υπόθεση έχουν στείλει στην προανακριτική το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών με τα ηλεκτρονικά ίχνη που εντόπισαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατέσχεσαν από το υπουργείο οικονομικών. Να σημειωθεί ότι από την συγκεκριμένη έρευνα επιχειρείται ο εντοπισμός εκείνου του ηλεκτρονικού υπολογιστή στον οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου πραγματοποίησε την αρχική αντιγραφή του αυθεντικού CD σε USB και πιθανόν του μέσου που έγινε η αλλοίωση.
πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα