Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο Άκης παίζει τα ρέστα του!


Ο Άκης παίζει τα ρέστα του!
Έπονται κι άλλες θεαματικές κινήσεις στη διάρκεια της δίκης…και «θρύλοι» για μια άγνωστη ιστορία…

Σας είχαμε προϊδεάσει, πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Ότι θα επιχειρήσει να βγάλει ενόψει της δίκης του αλλά και στη διάρκειά της άσους απ’ το μανίκι ή εν πάση περιπτώσει ό,τι ο ίδιος θεωρεί «άσο» προς αξιοποίηση.
Συνεπώς δεν θα πρέπει να μας αιφνιδιάζει η κίνησή του να στείλει εξώδικα σε πολλούς πρώην συντρόφους του, με τα οποία τους καλεί να προσέλθουν στη δίκη του και να καταθέσουν.
Εξώδικα προς υπουργούς της τότε κυβέρνησης Σημίτη (και στον ίδιο τον Σημίτη…) που ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑτην περίοδο που υπογράφονταν οι αμαρτωλές συμβάσεις και προμήθειες, για τις οποίες κατηγορείται ότι πήρε μίζες.
Το επιχείρημά του είναι, πως τις συμβάσεις τις υπέγραψαν όλοι.
Αυτό βέβαια με την απλή, κοινή λογική δεν αθωώνει τον ίδιο, αφού τα στοιχεία σε βάρος του που έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια των πολύχρονων ερευνών και ανακρίσεων φαίνονται συντριπτικά.
Απλά ο τέως πανίσχυρος του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ θέλει να βάλει στο κάδρο κι άλλους, ώστε να δημιουργήσει κλίμα συνενοχής και εν πάση περιπτώσει προβαίνει σε μια αξιοσημείωτη επικοινωνιακή κίνηση.
Έγκυρες πληροφορίες μας, προερχόμενες από άτομα με τα οποία συνομιλεί –αμέσως ή εμμέσως…- ο Άκηςαναφέρουν, ότι στη διάρκεια της δίκης και ανάλογα με την εξέλιξή της θα επιχειρήσει και άλλες τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού.
Απ’ την άλλη οι πρώτες πληροφορίες από όσους θίγονται απ’ τα τωρινά εξώδικά του αναφέρουν ότι δεν προτίθενται να προσέλθουν για να καταθέσουν, όπως τους καλεί ο Άκης.
Από κει και πέρα θα εξαρτηθούν πολλά απ’ τη στάση που θα τηρήσουν οι δικαστές.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άκης θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει και την«αθώωσή» του απ’ την εξεταστική που είχε συγκροτηθεί το 2004 (επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή) για την προμήθεια των TOR M1 και μάλιστα με την πλήρη πολιτική και νομική στήριξη που είχε τότε απ’ τους Β. Βενιζέλο και Α. Λοβέρδο και φυσικά απ’ το «όλον ΠΑΣΟΚ», καθώς και απ’ τα περισσότερα ΜΜΕ (που τον στήριζαν λοιδορώντας την τότε κυβερνητική πλειοψηφία) αλλά και πολύ συγκεκριμένους δημοσιογράφους!
Πάντως στέλεχος του συστήματος Σημίτη, επί παντοδυναμίας του, μας θύμισε ότι στο συνέδριο του 1999 οΆκης αιφνιδίως απέσυρε την θρυλούμενη υποψηφιότητά του (για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Σημίτη) μετά από μια αιφνίδια συνάντησή του με κάποιον πολύ γνωστό και πολύ κοντινό του τότε πρωθυπουργού…
Κάποιοι ίσως ήξεραν πολλά.
Από τότε…
Πάντως ο Άκης δεν φαίνεται να έχει και πολλές επιλογές, εκτός του να παίξει τα ρέστα του.
Με πυρά… οπλισμένα ή άσφαιρα;
Θα δείξει…
Πηγή: newsbomb.gr