Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μετά από εκκλήσεις γονέων και γιατρών Λειτουργεί ξανά το καρδιοχειρουργικό του Παίδων

Σχόλιο της κ. Ειρήνης Γαλαντή
Και τις ζωούλες, που, εν τω μεταξύ, χάθηκαν, εξ αιτίας των παράλογων αποφάσεων των ... "αρμοδίων", θα τις ξεχάσουμε;;; Πότε, επί τέλους, θα καταλάβουν ορισμένοι, πως η διοίκηση δεν είναι "παιχνιδάκι" επί χάρτου, που μπορεί ο κάθε ανεπαρκής και χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα πολιτικός και μη να το μαθαίνει στου .... "κασίδη το κεφάλι";; Πως το να διοικεί κάποιος σημαίνει, ότι οι όποιες επιλογές, αποφάσεις και ενέργειές του επηρεάζουν, κατά άμεσο τρόπο, ανθρώπους, με συναισθήματα και ανάγκες και όχι ... αριθμούς ή ... άψυχες κούκλες;; Ουδείς, λοιπόν, έχει το δικαίωμα να "παίζει" με την Υγεία, την Ζωή και την Επιβίωση του οποιουδήποτε και, αν το κάνει, πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά, διότι τα όποια "λάθη" και οι όποιες άστοχες αποφάσεις, σ' αυτούς τους τομείς και, ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για παιδιά, απλά, δεν συγχωρούνται....

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Σε λειτουργία τίθεται ξανά, από την ερχόμενη εβδομάδα, το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά θα λειτουργήσουν και πάλι όλα τα τμήματά του.
Την επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου είχαν ζητήσει, με επιστολές τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιατρικοί σύλλογοι και οι γονείς των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» ανέφερε ότι 1.500 οικογένειες παιδιών, που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από μόνο του δεν δύναται να καλύψει όλα τα κενά που δημιουργούνται και ζητά την επαναλειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής και Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής, ως πρότυπης Πανεπιστημιακής Μονάδας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ