Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο Στουρνάρας εισηγήθηκε τη διατήρηση του χαρατσιου για όλο το 2013 κι ας έχουν γονατίσει οι πολίτες!


20130315-001656.jpgΕίδηση από τις Βρυξέλλες που αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο πολιτικών αντιπαραθέσεων, με επίκεντρο (και πάλι) τον Γιάννη Στουρνάρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι αυτός που εισηγήθηκε τη διατήρηση του χαρατσιου στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για όλο το 2013, ήταν ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών.
Ο Στουρνάρας φέρεται να εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό τη συνέχιση του χαρατσίου και το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μιας και τον επόμενο μήνα φτάνει και η τελευταία δόση στα νοικοκυριά.
Χωρίς να προκαλεί καμία εντύπωση, την ίδια σκέψη είχαν και οι επικεφαλής της τρόικα, αφού πρώτον εξέφρασαν αμφιβολίες για τον ενιαίο φόρο και την αποδοτικότητά του και δεύτερον ήθελαν να πάνε στα σίγουρα μιας και το χαράτσι χαρακτηρίζεται ως αποδοτικός τρόπος είσπραξης εσόδων για το κράτος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται να πρότεινε να επεκταθεί σε ηπιότερη μορφή από αυτή που είναι τώρα και εν συνεχεία από τις αρχές του 2014 θα ενταχθεί στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.