Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πανελλαδικές 2013: Μειώνονται οι εισακτέοι – αλλαγές στις βάσεις



Πανελλαδικές 2013: Μειώνονται οι εισακτέοι - αλλαγές στις βάσεις
Χιλιάδες εισακτέοι θα δουν τις βάσεις να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο.
Ανατροπές στις βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ φέρνει η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις θέσεις των εισακτέων ανά τμήμα στην κατηγορία του 90%.
Η ανακατανομή των εισακτέων δημιουργεί προσδοκίες για μείωση του ανταγωνισμού σε ορισμένες σχολές, τη στιγμή που σε αρκετά τμήματα ανεβαίνει ο πήχης για την εισαγωγή.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας, χιλιάδες υποψήφιοι θα δουν το καλοκαίρι να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο οι βάσεις εισαγωγής, λόγω της μείωσης των εισακτέων.
ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΦΟΡΑ
Πρόκειται για Νομικές Σχολές, κάποιες Ιατρικές, τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής κ.ά.
Περισσότερους φοιτητές φαίνεται ότι θα απορροφήσουν τμήματα Ψυχολογίας, Χημείας, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και αρκετά Πολυτεχνικά.
ΟΙ “ΤΥΧΕΡΟΙ”
“Τυχεροί” είναι όσοι επιλέξουν τμήματα από το 2ο, το 4ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο, καθώς ο συνολικός αριθμός εισακτέων αυξάνεται θεαματικά. Αντίθετα, στο 1ο πεδίο, οι θέσεις που προβλέπονται είναι λιγότερες σε σχέση με το 2012. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι θα κυμανθούν οι εισακτέοι στα τμήματα ΑΕΙ του 3ου επιστημονικού πεδίου.
Πηγή: newsbomb.gr