Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πανικός στο ΠΑΣΟΚ από τις δημοσκοπήσεις! Πολλοί δείχνουν την έξοδο στον Βενιζέλο

Σαν βόμβα έσκασε η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό της ιστοσελίδας NEWPOST στα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς ήρθε να επιβεβαιώσει την δημοσκοπική καθίζηση του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού.

Η κατάσταση είναι πιο δραματική στο ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις το φέρουν πλέον στο όριο του 3% και από το πρωί στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και ευρύτερα αναζητούν λύσεις προκειμένου να διασωθεί το κόμμα και η παράταξη.

Ο γραμματέας της ΚΠΕ Νίκος Ανδρουλάκης σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο αποδέκτης της ανησυχίας και όλου του προβληματισμού που φουντώνει μέρα με τη μέρα για το μέλλον του κόμματος και ιδίως μετά την απόφαση της ηγεσίας δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου να ενταχθεί το Κίνημα στην...κίνηση των "58" ενόψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με στελέχη της ΚΠΕ που ανήκουν στο χώρο της "εσωκομματικής μειοψηφίας" όπως αυτή καταγράφηκε στην τελευταία συνεδρίαση της παραμονές Χριστουγέννων η πρωτοβουλία αυτή του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ουσιαστικά την ταφόπλακα για το ΠΑΣΟΚ που δείχνει να μην μπορεί να αφουγκραστεί τα μηνύματα της κοινωνίας.

Τα σενάρια για το μέλλον του κ. Βενιζέλου είναι προφανές ότι πυκνώνουν και δεν είναι λίγα πια εκείνα τα στελέχη που θεωρού ότι ίσως έπρεπε να δρομολογηθούν εξελίξεις ακόμη ίσως και πριν από τις ευρωεκλογές στο πλαίσιο μιας..."βελούδινης διαδοχής".

Βέβαια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως έχει διαμηνύσει "είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει" και δεν σκοπεύει να πετάξει "λευκή πετσέτα" ποντάροντας στο σενάριο ανόδου της χώρας που θα σηματοδοτήσει και την ταυτόχρονη άνοδο του ΠΑΣΟΚ.

Στη φράση πάντως του κ. Σαμαρά από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ότι θα κάνει το παν για να γίνουν οι εκλογές το 2016 κρύβεται το μυστικό των εξελίξεων ίσως και σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Το ερώτημα είναι αν στην παρούσα φάση ο κ. Βενιζέλος είναι σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά ή ο πρωθυπουργός λειτουργεί πλέον αυτοβούλως βλέποντας τον κυβερνητικό εταίρο να βρίσκεται σε κατάσταση νοκ ντάουν.
ΠΗΓΗ

Σχετικό θέμα :

Δημοσκόπηση-σοκ της GPO: 7,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας