Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Οχι» της Ντόρας Μπακογιάννη στη σύμβαση για τα Λαχεία

«Οχι» της Ντόρας Μπακογιάννη στη σύμβαση για τα Λαχεία  

Χωρίς την ψήφο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ψηφίστηκε την Τρίτη από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η σύμβαση με την οποία ο ΟΠΑΠ αναλαμβάνει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής και κυκλοφορίας Κρατικών Λαχείων.
Όπως πληροφορείται tovima.gr , η πρώην υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τους επιτελείς της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. να αντικατασταθεί από την σύνθεση του Β’ Θερινού Τμήματος στο οποίο συμμετέχει, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να κατάψηφίσει την Τρίτη στην επιτροπή και την Τετάρτη στην Ολομέλεια την συγκεκριμένη σύμβαση, επειδή διατηρεί επιφυλάξεις για την αρτιότητά της.
Ο Κανονισμός της Βουλής δίνει το δικαίωμα αντικατάστασης των βουλευτών στα κόμματα, κατά την διάρκεια των θερινών τμημάτων, ιδιαίτερα κατόπιν και δικής τους επιθυμίας. Τόσο η βουλευτής Επικρατείας όμως, όσο και η ηγεσία της Ν.Δ. επέλεξαν να μην δημοσιοποιήσουν την αντικατάσταση της κυρίας Μπακογιάννης, για να μην δημιουργηθούν αρνητικές πολιτικές εντυπώσεις, ενόψει και της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του vima.gr, η κυρία Μπακογιάννη έχει αποφασίσει να τηρήσει ανάλογη στάση κι όταν κατατεθεί στην Βουλή η σύμβαση για την μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ κι έχει ήδη ενημερώσει γι αυτό την ηγεσία της παράταξής της.
Η στάση της αυτή πάντως, έχει ήδη προκαλέσει την δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς μία μέρα νωρίτερα η κυρία Μπακογιάννη επιτέθηκε δημοσίως στην Τρόικα, μιλώντας στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής, προκαλώντας ένα νέο κύμα αμφισβήτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. για την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών της.