Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Στα χέρια της αστυνομίας ο άνθρωπος που έφερε την καταστροφή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων




Στα χέρια της αστυνομίας ο άνθρωπος που έφερε την καταστροφή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
facebook share

Στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος συνελήφθη ο επί επτά χρόνια καταζητούμενος Νίκος Παπαδήμας εξαιτίας του οποίου άρχισε η κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κι έγινε ρεζίλι όλη η αγιοταφική αδελφότητα.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Οι τελευταίες πληροφορίες των διωκτικών αρχών τον ήθελαν  να "παραθερίζει" σε διακοπές διαρκείας στο Μαϊάμ  όμως η πραγματικότητα ήταν ότι ο Παπαδήμας ζούσε και βασίλευε στο Ισραήλ χωρίς να τον ενοχλεί κανείς και βέβαια όλοι ήξεραν ότι ζούσε στο Ισραήλ και ότι πηγαινοερχόταν κανονικά στην Ελλάδα. Τώρα τι άλλαξε και αποφάσισαν να τον συλλάβουν;

Ο Παπαδήμας τον τελευταίο καιρό μιλούσε πολύ....προσπαθώντας πια, να ρίξει μετά τον πατριάρχη Ειρηναίο και τον πατριάρχη Θεόφιλο από τον θρόνο του κατηγορώντας τον για αγοραπωλησίες σε εβραϊκές εταιρίες...

Το 2002 ήταν  ο εξ απορρήτων, το δεξί χέρι του κ. Ειρηναίου. Στα μέσα του 2005 μετατράπηκε στον άνθρωπο που διοχέτευσε στοιχεία εναντίον του και από ότι φάνηκε χωρίς ίχνος αλήθειας. Αντιθέτως πλαστογραφώντας την υπογραφή του Πατριάρχη Ειρηναίου φρόντισε να δοθούν σε εβραϊκές εταιρίες φιλέτα γης του Πατριαρχείου.  Αυτές οι συμφωνίες του Παπαδήμα ήταν αρκετές για να καταφέρουν οι αγιοταφίτες μοναχοί να ρίξουν από τον θρόνο του τον Ειρηναίο με την κατηγορία ότι εκείνος ήξερε τις αγοραπωλησίες.

Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων γίνεται μέσα σε λίγες μέρες η πέτρα του σκανδάλου.

Κεντρικό θέμα κατακραυγής; Το πατριαρχείο ξεπουλάει την γή των αράβων στους εβραίους . Η μάχη ξεκίνησε . Ο Παπαδήμας που είχε καταφέρει με τις κινήσεις του να δώσει γη και ύδωρ στις εβραϊκές εταιρίες και να μπλέξει τον Ειρηναίο σε μια ταλαιπωρία χωρίς τέλος, εξαφανίζεται και όλα τα βέλη πέφτουν βροχή πάνω στον Ειρηναίο.

Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων γίνεται αρένα. Οι αγιοταφίτες που δεν ήξεραν πραγματικά τι τους γινόταν βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν τον Ειρηναίο ενώ συνεργάστηκαν στενά με ελληνίδα διπλωμάτη αλλά και υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης. Κανείς δεν ήξερε την πραγματικότητα του Παπαδήμα και από που υποκινούμενος έβαλε αυτήν την τρικλοποδιά στον Ειρηναίο. Κανείς δεν σκέφτηκε, ούτε αναρωτήθηκε ποιος έστειλε τον Παπαδήμα δίπλα σε έναν Πατριάρχη κεφαλή του πιο νευραλγικού πατριαρχείου... Το σχέδιο του να βάλουν κάποιοι το Πατριαρχείο στο χέρι δεν το είχε σκεφτεί κανείς. Αντιθέτως σήκωσαν "τα ράσα τους " να ρίξουν τον Πατριάρχη και να πάνε σε εκλογές με αντικανονικούς τρόπους αφού δεν είχε αποδειχθεί ποτέ ούτε ως τώρα ότι ο Ειρηναίος πούλησε γη του Πατριαρχείου.

 Μέχρι σήμερα το Πατριαρχείο δεν έχει ξεπλύνει την ντροπή αυτής της γκαγκστερικής συμπεριφοράς των  αγιοταφιτών και της διεθνούς ξεφτίλας της Ελλάδας.

Ο πατριάρχης Ειρηναίος  σήμερα βρίσκεται κλειδωμένος στο κελί του στο πατριαρχείο, εξόριστος από τους αγιοταφίτες αδελφούς του που τον θεώρησαν υπεύθυνο για κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε τελικά. Σε όλες του τις τηλεφωνικές συνομιλίες υποστηρίζει ότι εξέπεσε από τον Πατριαρχικό του Θρόνο επειδή δεν δέχθηκε να συνδιαλλαγεί και να ξεπουλήσει την γη του πατριαρχείου. Ο Παπαδήμας όμως είχε εξαφανιστεί.

Ένα περίεργο τροχαίο που συνέβη στον Παπαδήμα ήταν η αιτία να κρυφτεί έλεγαν οι πληροφορίες αφού φοβήθηκε για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογενείας του.

Εναν μήνα μετά την εξαφάνιση του κ. Παπαδήμα, υπό την πίεση των τότε νομικών συμβούλων του και ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Ειρηναίος εξαναγκάζεται να υποβάλει μήνυση εναντίον του. Οι πληροφορίες που έφεραν τον κ. Παπαδήμα να διαπραγματεύεται την πώληση τεραστίων εκτάσεων του Πατριαρχείου στην κατεχόμενη πλευρά της Κύπρου σε υπεράκτιες εταιρείες, συνιστούσαν εθνική προδοσία και ο τότε Πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν είχε πολλές επιλογές.

Τότε μάλιστα κυκλοφόρησε ως πληροφορία ότι ο Παπαδήμας εμφανίστηκε ξανά, έδωσε κάποια στοιχεία εναντίον του κ. Ειρηναίου στους Αγιοταφίτες λίγες ώρες προτού αυτοί αναχωρήσουν για την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη η οποία κήρυξε έκπτωτο τον κ. Ειρηναίο από τον Πατριαρχικό Θρόνο του.
Αυτά τα στοιχεία όμως δεν είδαν πότε το φως  κι επίσης δεν ξέρουμε καν αν υπάρχουν ή αν ο λόγος που έριξαν τον Ειρηναίο από τον θρόνο του ήταν καθαρά λόγοι εσωτερικής διαμάχης η άνωθεν εντολής από κάποιους που δεν ήθελαν εμπόδια στις αγοραπωλησίες.

Τι λένε οι αγιοταφίτες σήμερα:

Σήμερα όλοι στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων ξέρουν μέσα τους βαθιά ότι όλη η ιστορία δημιουργήθηκε σε λάθος βάση όμως φοβούνται τωρα πια να ανοίξουν ξανά το θέμα που τους έκανε να δείξουν έναν εαυτό που δεν αρμόζει στο σχήμα τους. Προσωπικά  σε εμένα σε διάφορες επισκέψεις μου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μου εκμυστηρεύονται ότι έχουν μετανιώσει για την κατάσταση αυτή. "Βάλαμε τα  χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας" μου λένε χαρακτηριστικά οι περισσότεροι αγιοταφίτες όταν τους ρωτώ για την κρίση που πέρασε το Πατριαρχείο.


Η επικοινωνία μου με τον Παπαδήμα πριν από λίγες μέρες:

Ο Παπαδήμας μετά την καταστροφή του Ειρηναίου είχε βαλθεί να ρίξει και τον Θεόφιλο αφού φρόντισε να συνομιλεί καθημερινά με διάφορους αγιοταφίτες από τους οποίους έπαιρνε πληροφορίες για τις επαφές του Θεόφιλου του σημερινού δηλαδή Πατριάρχη,  όσον αφορά για τις νέες αγοραπωλησίες εδαφών του Πατριαρχείου ." Ο Θεόφιλος πουλάει συνεχώς σε εβραϊκές εταιρίες". Αυτό είχε πει σε μένα προσωπικά πριν από λίγο καιρό που είχα μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο στην προσπάθειά μου να ολοκληρώσω το ντοκιμαντέρ που κάνω για την κρίση του Πατριαρχείου. "Ετοιμάσου για νέα κρίση . Οι αγιοταφίτες ετοιμάζονται να τον ρίξουν διότι κάνει κουμάντο μόνο αυτός . Αποφασίζει και διατάζει . Πουλάει χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Έχω ένα τεράστιο φάκελο με στοιχεία που θα σου στείλω σε λίγο καιρό." Αυτά ήταν λίγα από αυτά που μου είχε αναφέρει σε μια από τις τελευταίες μας συνομιλίες.

Είχα βέβαια κατανοήσει ότι ο Παπαδήμας προσπαθούσε από κάπου να πιαστεί για να βγάλει στοιχεία καινούρια κι έκανε και πολλές προσπάθειες να μιλήσει με τον Ειρηναίο για τον οποίο μου είχε αναφέρει ότι ένιωθε τύψεις, όμως εγώ ως δημοσιογράφος είχα το χρέος και να τον ακούσω και να συναντηθώ μαζί του.

 Η αλήθεια είναι ότι ο Παπαδήμας ως πατέρας πλέον δύο παιδιών και παντρεμένος με Ρωσοεβραία,  έδειχνε να αισθάνεται ασφαλής στο Ισραήλ και δεν φοβόταν  το ενδεχόμενο συλλήψεώς του από τις ελληνικές αρχές.
"Πηγαινοέρχομαι στην Ελλάδα και δεν με ενοχλεί κανείς και γιατί να με ενοχλήσει άλλωστε".

Ο  κ. Ειρηναίος ιποστήριζε ότι ο Νίκος Παπαδήμας είναι ο άνθρωπος που προχώρησε στη μακρόχρονη μίσθωση ακινήτων του Πατριαρχείου σε ισραηλινών συμφερόντων εταιρίες. Ο ίδιος δήλωνε ότι δεν γνώριζε τις κινήσεις του.

Ωστόσο ο κ. Παπαδήμας υπήρξε για περισσότερο από δύο χρόνια ο στενότερος συνεργάτης του. Στις συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ισραήλ κ. Μοσέ Κατσάβ, με τον πρωθυπουργό κ. Αριέλ Σαρόν και την οικογένειά του, με άλλα ηγετικά στελέχη του Ισραήλ, αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, δίπλα στον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο βρισκόταν πάντα ο κ. Παπαδήμας.

Ο άνθρωπος που, όπως λένε οι Αγιοταφίτες, είχε ως κύριο στόχο του να αντιστρέψει υπέρ του κ. Ειρηναίου το κλίμα στο Ισραήλ. Ηταν, λένε, ο άνθρωπος που βοήθησε τον κ. Ειρηναίο να αναγνωριστεί σχεδόν τρία χρόνια μετά την ημέρα της εκλογής του ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων από το κράτος του Ισραήλ, το οποίο αρνιόταν να το πράξει.

Ο κ. Παπαδήμας ήξερε ποιές πόρτες να χτυπήσει. Και την πόρτα του μεγαλοδικηγόρου και πρώην συμβούλου τού άλλοτε ισραηλινού πρωθυπουργού κ. Εούντ Μπαράκ, κ. Γκιλάντ Σέαρ - ο οποίος αποδείχθηκε πολύ ισχυρός σύμμαχος για τον κ. Ειρηναίο - τη «χτύπησε» ο κ. Παπαδήμας.

Πάντως ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το ζήτημα αυτό πια , αφού η μπόρα πέρασε. Και είναι τέτοια η κατάσταση ώστε ακόμη δεν έχει αρχίσει ούτε ο διαχειριστικός έλεγχος στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα που είχε ανακοινωθεί... Αυτό βέβαια είναι το χειρότερο αφού σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr   όλα όσα για τα οποία κατηγορήθηκε ο Ειρηναίος αν ελεγχθούν θα βρεθούν άλλοι μπλεγμένοι.

Στην αρχή του κειμένου έβαλα ένα ερώτημα

Γιατί τώρα; Αφού ήξεραν ότι ο Παπαδήμας ζούσε στο Ισραήλ και ότι πηγαινοερχόταν στην Ελλάδα , γιατί τον συνέλαβαν τώρα;

Ίσως άνοιγε πολύ το στόμα του, τον τελευταίο καιρό κατηγορώντας ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πουλάει γη φιλέτα και ιστορικής σημασίας και μάλιστα σε κρίσιμες ζώνες. Οι κατηγορίες για τον νέο Πατριάρχη Θεόφιλο ήταν τόσες για την δράση του τις οποίες προσπαθούσε να διατυμπανίσει παντού και να δημιουργήσει νέο θέμα που αυτήν την φορά θα χαλούσε ίσως κάποιες πραγματικά σοβαρές συναλλαγές.

http://hfaistos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8296.html?