Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

γράφει ο Άναξ
Αγαπητή μου Ολυμπιάδα,
το παρόν απευθύνεται στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Ιερώνυμο.
Αγαπητέ Άγιε Πατέρα.
Εκ προοιμίου σάς ζητώ συγγνώμη αν το ύφος μου δεν είναι το πρέπον βάσει πρωτοκόλλου , μα πρώτη φορά στην ζωή μου απευθύνομαι σε Αρχιεπίσκοπο.
Θέλω διά του παρόντος να σας θέσω κάποια ζητήματα ως ένας εκ του ποιμνίου σας, που νιώθει ερωτήματα να βασανίζουν την σκέψη του νυχθημερόν. Αλήθεια είναι, πως η γλώσσα 
μου θα είναι η ελεύθερη έκφραση της σκέψης μου, απευθυνόμενος στον Πατέρα μου.
Η Εκκλησία, είναι ο Οίκος του Θεού. Το σπίτι κάθε πιστού Έλληνα Ορθοδόξου. Είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με το Ελληνικό Κράτος και θεσμικά, βάσει του Συντάγματος. Δύο φορές σπίτι μας δηλαδή.
Η Ελλάς, έχει Ιστορία πολλών χιλιάδων ετών. Κατά τον παρόντα χρόνο, η Ελλάς ως Έθνος μα και ως Κράτος, βάλλεται παντειοτρόπως και πανταχόθεν. Αυτήν την στιγμή, το Κράτος έχει επισήμως καταλυθεί και βρισκόμαστε στο Άρθρο 120 του Συντάγματος. Εθνική και Χριστιανική Παιδεία, δεν υπάρχει. Απόδειξη, οι σκόρπιες Ανθελληνικές κι αντιχριστιανικές δηλώσεις ακόμη κι Ελλήνων βουλευτών διαφόρων κομμάτων, οι οποίες δυστυχώς, δεν τυγχάνουν απαντήσεων εκ μέρους σας. Υγεία, δεν υπάρχει. Κοινωνικό Κράτος, δεν υπάρχει. Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει. Εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει. Τίποτε δεν υπάρχει. Αυτό που πραγματικά υπάρχει, είναι η Τρόικα που δίνει εντολές για τα χρήματα που μας δανείζει, όποτε, όσα και με όποιο ποσοστό επιτοκίου επιλέγει εκείνη κάθε φορά από την μία πλευρά κι από την άλλην, μια επτακομματική Ελληνική Βουλή, η οποία συναινεί στις επιταγές της Τρόικας, παίζοντας ένα μεγάλο θέατρο στους δύσμοιρους Έλληνες, οι οποίοι αυτοκτονούν, είναι άνεργοι, πεθαίνουν από μια απλή γρίπη κι είναι οι τελικοί αποδέκτες όλων των ακουσίως λανθασμένων επιλογών ή σκοπίμως κακώς χειρισθέντων καταστάσεων, έχοντες ως αποτέλεσμα τις συνεχιζόμενες ήττες στα Εθνικά μας θέματα, με αναφορές του Πρωθυπουργού περί Ευρωπαϊκής ΑΟΖ στο Αιγαίο είτε παραχώρησης της φύλαξης των συνόρων μας σε δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως λέει η αντιπολίτευση. Με όλα αυτά, μόνο ευοίωνα δεν μπορεί να είναι τα πράγματα για την Χώρα μας.
Μετά από τόσα χρόνια στον Οικονομικό Μηχανισμό Στήριξης και μετά από τόσα Μνημόνια, τα χρέη μας είναι μεγαλύτερα, η ανεργία μας είναι μεγαλύτερη, τα εισοδήματά μας είναι λιγότερα, οι συντάξεις μας είναι λιγότερες, ενώ ταυτόχρονα, από Κράτος, μετατραπήκαμε σε οικονομική αποικία αλλοεθνών κι αλλοθρήσκων. Κοινή ΕυρωπαΪκή ΑΟΖ, σημαίνει συνεκμετάλλευση του Ορυκτού μας Πλούτου. Να φιλοξενήσουμε, αλλά όχι να δώσουμε Γη και Ύδωρ.
Μια Ελληνική ρύση, λέει ” Ο σιωπών δοκεί συναινείν “.
Ρωτώ λοιπόν Αγαπητέ Πατέρα με όλο το θάρρος της Αγάπης, διατί δεν σηκώνετε το λάβαρο;
Η Ελλάς σάς έχει Ανάγκη. Είμαστε υπό Οικονομική Κατοχή. Δεν είναι ανάγκη πλέον Αγαπητέ Πατέρα να εισβάλλεις σε μια Χώρα με άρματα κι όπλα. Μπορεί να το κάνει ένας άνθρωπος και μόνον, πίσω απόν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος εκδίδει ένα δομημένο ομόλογο ή ένα CDS ή ένα SWAP ή μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας Εθνικής Οικονομίας. Τόσο απλά. Κι η Χώρα αυτή, μετατρέπεται σε οικονομική αποικία.
Ανάγκας και θεοί πείθονται Αγαπητέ Πατέρα, πόσον μάλλον ανθρώποις.
Θα μου πείτε βέβαια πως η Εκκλησία κάνει συσσίτια. Σωστό, αλλά αυτό είναι σαν να δίνει κάποιος παυσίπονο, σε κάποιον που έχει σπάσει το πόδι του. Θεραπεία χρειάζεται, όχι παυσίπονο.
Είναι τόσο διακριτικά παρούσα η Εκκλησία Άγιε Πατέρα, που αν δεν υπήρχαν κάποια λαμπερά παραδείγματα πύρινων Πατερικών Λόγων, θα σάς μιλούσα περί απουσίας. Πνευματική στήριξη και καθοδήγηση χρειάζεται το Ποίμνιο Αγαπητέ Πατέρα.
Τονώστε μας το Ηθικό Άγιε Πατέρα. Δώστε ελπίδα. Βγείτε μπροστά με Ελληνικό Λόγο. Δώστε την Μάχη την Πνευματική της Εκκλησίας. Εσείς τους ορκίσατε. Κάντε κάτι γιατί Χανόμαστε.
Με περισσή Εν Χριστώ Αγάπη.


@1anax