Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Έσκισε το Σύνταγμα ο Σαμαράς και υπέγραψε την επιστράτευση των καθηγητών!


Tην απόφαση για την πολιτική επίταξη των καθηγητών που έχουν ανακοινώσει ότι την περίοδο των Πανελληνίων θα κάνουν απεργία υπέγραψε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Ταυτόχρονα, ετοιμάζονται τα δελτία ατομικής πρόσκλησης που θα σταλούν από νωρίς το πρωί τη Δευτέρας σε όλους τους καθηγητές ενώ η ΟΛΜΕ σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα εμμένει στην απόφασή της για απεργίες.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το Μαξίμου αναφέρει ότι για τον πρωθυπουργό αυτό που προέχει είναι η ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους (τώρα την θυμήθηκε...) και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και σε αυτή τη λογική, για να μη χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και επικρατήσει...
αβεβαιότητα αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, χθες, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων».
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΟΛΜΕ πως με την απόφασή της δημιουργεί ένταση και αναταραχή στην κοινωνία και θέτει σε ομηρία τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Την ίδια ώρα σε άτυπη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, όπου εξετάστηκε ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποστείλει τελικά «φύλλα πορείας» σε περίπτωση απεργίας των εκπαιδευτικών, οι εκπαιδευτικοί έμειναν αμετακίνητοι στη θέση τους για απεργία.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να παραμείνει η αρχική πρόταση προς τον κλάδο να απεργήσουν οι καθηγητές μέσα στις εξετάσεις, ενώ αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για αύριο το απόγευμα στις 6 στο κέντρο της Αθήνας.