Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η Ελλάδα καίει τα ιερά της κειμήλια για να ζεσταθεί.


eliaplatonaΦτάσαμε λοιπόν και σ΄αυτό το κατάντημα; Η είδηση πέρασε στα ψιλά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για να μην χαλάσει το «καλό» μνημονιακό κλίμα, περιμένοντας μάλιστα και τη δόση.
Χιλιάδες χρόνια στεκόταν εκεί στο Βοτανικό η ιερή ελιά του Πλάτωνα, του λαμπρότερου πνεύματος που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα. Χθες λοιπόν, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι…κάποιοι άστεγοι της περιοχής αφαίρεσαν το ιερό δένδρο και το έκαψαν για να ζεσταθούν. 
Ένα τέτοιο ιερό σύμβολο αν το είχαν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί κ.λ.π. θα το πρόσεχαν σαν τα μάτια τους και ο επισκέπτης θα έκοβε εισιτήριο για να το δει. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα όμως, δεν ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα. Γιατί να ενδιαφερθεί άλλωστε, όταν ήδη παραχώρησε τη δυνατότητα στους δανειστές να κατάσχουν τα ιερά κειμήλια του έθνους και να τα πωλούν, προκειμένου να διασωθούν το σάπιο σύστημα και οι νταβατζήδες που το στηρίζουν.
Ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο καταστράφηκε η ιερή ελιά του Πλάτωνα, μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια και για τον συγκεκριμένο μάλιστα λόγο, μάλλον σηματοδοτεί το τέλος μας ως Έθνος. 
Πέτρος Χασάπης