Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O ... «καθηγητής» ΓΑΠ, το Χάρβαρντ και η Γιάννα!

Ολο το παρασκήνιο της επικοινωνιακής κομπίνας που εμφανίζει τον ΓΑΠ ως καθηγητή του Χάρβαρντ! Γιατί τον βοηθά η Γιάννα Αγγελοπούλου και ποιον εκδικείται; Ποιο είναι το δούναι και λαβείν της υπόθεσης που αποκαλύπτουμε; [ΜΕΡΟΣ Β΄]
Λάζαρος Ελευθεριάδης 
aegeantimes.gr 

Στο πρώτο μέρος της έρευνας μας παρουσιάσαμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι καθηγητής στο Χάρβαρντ! [Σχετικό άρθρο] Είχαμε υποσχεθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια, διότι εκτός του προγράμματος Κόκκαλη στο Χάρβαρντ, υπάρχει και άλλο ένα πρόγραμμα (foundation) υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου, το οποίο ανήκει κι αυτό σε γνωστή Ελληνική επιχειρηματική οικογένεια. Μάλιστα είχαμε αφήσει να διαφανεί πια είναι λέγοντας «ότι είναι γνωστή από την περίοδο της «Ολυμπιομαχίας», τούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 !!!

Το δεύτερο αυτό «πρόγραμμα» ανήκει στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη η οποία πολύ αργότερα από τον κ.Κόκκαλη, ίδρυσε το «Angelopoulos Global Public Leaders Program»(!) το 2011, κατά δήλωσή της, για να δώσει τη δυνατότητα σε ηγέτες να συνεχίσουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία από την ηγεσία τους, στο Χάρβαρντ.

Η κυρία Αγγελοπούλου δήλωσε κατά την παρουσίαση του προγράμματος το οποίο χρηματοδοτεί, «όταν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες ολοκληρώνουν τις θητείες τους, ο κόσμος χάνει την εμπειρία τους και την – σκληρά αποκτημένη – σοφία τους !!!. 


«Το Angelopoulos Global Public Leaders Program, είναι ένα απο τα 60 προγράμματα εποπτευόμενα απο την σχολή Harvard Kennedy School, και προσφέρει την δυνατότητα σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες να απαντήσουν στο ερώτημα «Πως μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω;»



Σε συνεργασία με το «Club of Madrid», το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης σε ηγέτες που έχουν αποχωρήσει από το αξίωμά τους και βρίσκονται σε προπαρασκευαστική φάση για τα επόμενα βήματα της δημόσιας παρουσίας τους.

Tο «Club of Madrid» είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος, αποτελείται από 80 δημοκρατικά εκλεγμένους πρώην Προέδρους και Πρωθυπουργούς από 56 διαφορετικές χώρες!!! 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκοσμίως φόρουμ πρώην ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, και το οποίο, σκοπό έχει να ανταποκριθεί σε μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για υποστήριξη μεταξύ ηγετών σε δύο τομείς,

α) την δημοκρατική ηγεσία και διακυβέρνηση, και 

β) την ανταπόκριση σε καταστάσεις κρίσεων. 

Αλλωστε, η φετινή εκδήλωση που έγινε στο Havrard τον Απρίλιο του 2012, είχε ως αντικείμενο την επιλογή της πρώτης σειράς πρώην εκλεγμένων ηγετών που θα συμμετάσχουν στο διεθνές πρόγραμμα. 

Οπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, μεταξύ αυτών είναι και ο κ. Γεώργιος Α.Παπανδρέου.

Βέβαια αναφύονται πάρα πολλά ερωτηματικά, περί της «προσπάθειας επιβολής δημοκρατικών ηγετών», μέσω της «εκπαίδευσής» των, αφενός, και του παγκόσμιου «συνδικαλίζεσθαι», αφετέρου, από κύκλους οι οποίοι τουλάχιστον στην Ελλάδα έχουν σοβαρή ευθύνη για την δημιουργία της γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην χώρα μας.

Η οικονομική υποστήριξη παρομοίων «προγραμμάτων» θα έπρεπε να απευθύνεται στα Ελληνόπουλα, και θα ήταν ιδανική και πλήρως στοχευμένη, εάν προοριζόταν πρώτα στα Ελληνικά πανεπιστήμια, στα οποία σπουδάζει η πλειοψηφία των Ελληνοπαίδων.

Παλιά τούς έλεγαν “ευεργέτες” και μάλιστα “Εθνικούς ευεργέτες”, όπως οι Γεώργιος Αβέρωφ, ο Απόστολος Αρσάκης, ο Ιωάννης Δομπόλης, οι εξάδελφοι Ζαππαίοι (Ευάγγελος και Κων/νος), οι αδελφοί Ζάρρα (Γεώργιος και Αλέξανδρος), τα έξι αδέλφια Ζωσιμάδες, ο Ζώης Καπλάνης, ο Βασίλειος Μελάς, ο Ιωάννης Μπάγκας, οι αδελφοί Ριζάρηδες, οι αδελφοί Σίνα, ο Γεώργιος Σταύρου, ο Νικόλαος Στουρνάρας, ο Μιχαήλ Τοσίτσας, ο Γεώργιος Χατζηκώστας, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Ανδρέας Συγγρός, ο Στέργιος Δούμπας, ο Νικόλαος Δούμπας, ο Ποστολάκας Δημήτριος, ο Στουρνάρας Νικόλαος, ο Τοσίτσας Μιχαήλ, ο Μπέλλιος Κωνσταντίνος, ο Γκαρμπολάς Σοφοκλής, ο Ιωάννης Ζαν Νίκου, ο Σταύρου Γεώργιος, και άλλοι πολλοί, των οποίων τα ονόματα αξίζουν έναν εκλεκτό χώρο στην μνήμη των Ελλήνων. 

Ωστόσο, ακόμη κι έτσι να το δούμε, αυτή η έλλειψη αντανακλαστικών από την πλευρά της ελληνικής σημερινής «πλουτοκρατίας», είτε γνήσιων είτε επίπλαστων, με τρομάζει και με ενοχλεί, καθώς η συνοχή της κοινωνίας δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. 

Όπως άκρως ενοχλητική, κι όχι μόνο για την ελληνική κοινή γνώμη, είναι κι η αίσθηση ότι η πλειοψηφία των ευπόρων Ελλήνων επενδύουν στο εξωτερικό, βγάζουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα και δεν στηρίζουν τον τόπο τους, όταν οι ξένοι φορολογούμενοι καλούνται από εμάς, να δώσουν «βοήθεια» στη χώρα μας.

Ίσως η σημερινή «πλουτοκρατία» στην Ελλάδα, είναι περισσότερο «κοσμοπολίτες», και άρα λιγότερο δεμένοι με την έννοια της πατρίδας. 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα «εθνικούς ευεργέτες», όπως και εγχώριους επενδυτές, οι οποίοι θα στηρίξουν την ανάπτυξη. Τους χρειάζεται όμως και η ολιγάριθμη τάξη των εγχώριων ισχυρών του χρήματος, όχι μόνον για την υστεροφημία τους, όχι μόνον για την “σωτηρία” της ψυχής των, αλλά και για την πνευματική τους ισορροπία.

Παρ`όλα όσα λένε οι ξένοι και οι εγχώριοι δημοσιογράφοι, υπάρχει ένα σοβαρό ερωτηματικό, γιατί δεν δόθηκε ποτέ στην δημοσιότητα ο ισολογισμός της «Αθήνα 2004», τον οποίον έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες ο κ.Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Καραμανλή το 2004, ρίχνοντας ένα πέπλο αδιαφάνειας, στο πόσο πραγματικά κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.

Τα μαθήματα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, διδάσκονται ήδη στους επίδοξους μάνατζερ στο Harvard και στο Angelopoulos Global Public Leaders Program.

Δύο «case studies» του Business School του Harvard, επικεντρώνονται στην Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία, βοήθησε στο να κερδίσει η Αθήνα τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 (!!!), για να δει μετά να δίνεται σε κάποιον «άλλον» η διοργάνωση. 

Τελικά την “έφεραν” πίσω (ο κ. Σημίτης !!!) για να ηγηθεί της επιτροπής της Αθήνας μετά από τρία “χαμένα” χρόνια.

Εντεκα φορές πάνω από τους Αυστραλούς πλήρωσε ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος για τη οργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Τη στιγμή που κάθε Αυστραλός έδωσε για τους αγώνες του Σίδνεϊ το ποσό των 75 ευρώ, νέα στοιχεία τα οποία, βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν το χρυσό ολυμπιακό κατά κεφαλήν “χαράτσι” για την οργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το οποίο ανέρχεται στα 843,604 ευρώ, και το οποίο προέκυψε από τίς εξωπραγματικές υπερκοστολογήσεις έργων. 

Κόλαφος ήταν το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αφού εντοπίστηκαν σοβαρές παρατυπίες, ύποπτες αναθέσεις και τερατώδεις υπερκοστολογήσεις στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 

Πάντως, παραδόξως η υπόθεση έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη εκδικαστεί τίποτα, παρότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Και βέβαια το “γραμμάτιο” εξοφλείται σήμερον εις τον κομιστή του, τον κ. ΓΑΠ, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους πρώτους, οι οποίοι έτρεξαν —για λόγους … «εθνικής ασφάλειας»— να κλείσουν το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Παπανδρέου ήταν Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ένας θεσμός ο οποίος προωθήθηκε ενεργά, όταν στην πόλη της Αθήνας ανατέθηκε η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 

Ήταν από τους πρωτοπόρους της παροχής «εσαεί ασυλίας» στη Γιάννα και στα άλλα “παιδιά”.

Πώς πρόσφερε ασυλία;

Με το «σφράγισμα» του φακέλου των Αγώνων. Κατέστρεψε την Ελλάδα (δίς), για να προστατεύσει αυτούς, οι οποίοι την οδήγησαν στην καταστροφή.

Αν κάποιος ήταν «υπεραιωνόβιος», θα έβλεπε στη σημερινή περίπτωση της διάσωσης του Γιώργου Α. Παπανδρέου, (διάλεξη χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα της Κας Γιάννας Αγγελοπούλου, το Angelopoulos Global Public Leaders Program, πλασάρισμα ώς «καθηγητού» στο Harvard), μια απόλυτη επανάληψη της ιστορίας του «δούναι και λαβείν» μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών.
Στη σχολή της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Harvard θα διδάσκει ο Γιώργος Παπανδρέου γράφει η iefimerida.gr πριν από καιρό! Προφανώς, ουδείς έψαξε το θέμα εδώ στην Ελλάδα, διότι η κα Αγγελοπούλου δεν διαθέτει καμία «σχολή» και ο κ.Παπανδρέου δεν ΄παραδίδει μαθήματα σε φοιτητές, όπως καταλάβατε πλέον από την έρευνά μας!



Σε δηλώσεις μάλιστα που έκανε από κοινού με τον Μπιλ Κλίντον, η κυρία Αγγελοπούλου υπογράμμισε «την ανάγκη αξιοποίησης του πολιτικού και διανοητικού κεφαλαίου ανθρώπων, που έχουν ασκήσει ηγεσία στον τόπο τους και έχουν με τη στάση και το έργο τους, τη δράση και τα αποτελέσματά της, σημαντικά προσφέρει. Με πολλούς τρόπους, επισήμανε το κεφάλαιο αυτό είναι πολυτιμότερο από τα χρήματα. 

Είναι ένα πρόγραμμα, σημείωσε «προκειμένου εκλεγμένοι ηγέτες με σημαντική προσωπικότητα να έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν το κοινό καλό από άλλες θέσεις».

Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν αποτελούν προτεραιότητα για τούς «Ολυμπιομάχους» διαχειριστές του ιδρώτα, του κόπου και της Ιστορίας των Ελλήνων, επι της οποίας "πατούν" και ανέρχονται κάποιοι άμαχοι Ολύμπιοι Έλληνες.!!! 

Κάποιοι «φιλέλληνες», Αγγελόπουλοι, Κόκκαλης, Λάτσηδες κλπ. προστάτευσαν αυτόν που κάποια στιγμή τους «διέσωσε», και ο οποίος λεγόταν Γεώργιος Παπανδρέου. 

Αυτός είναι ο «σοσιαλ(η)στής» Κος Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της σοσιαλ(η)στικής διεθνούς.

Τώρα τί σχέση έχει η προαναφερθείσα «διεθνής» με τον σοσιαλισμό είναι ένα κεφάλαιο με πολλά «γράμματα», και βέβαια, το ποιους εξυπηρετεί , θα το δούμε σε κάποιο από τα επόμενα άρθρα μας!!!

Με την εξουσία του εξυπηρέτησε αυτές τις πλευρές (την πλουτοκρατία, την αστική τάξη), ποικιλοτρόπως και μετά το πέρας της θητείας του έπρεπε να προστατευτεί, και αυτές, αυτό έπραξαν.

Αυτοί, οι οποίοι επωφελήθηκαν, θα έπρεπε να προστατεύσουν αυτούς που τους εξυπηρέτησαν. Αγγελόπουλος, Κόκκαλης, Λάτσης κλπ. θησαύρισαν κυριολεκτικά από εκείνους τους «Ολυμπιακούς αγώνες» του 2004.

Άλλος με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, άλλος με τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ κλπ. και άλλος με τράπεζες, real estate κλπ..

Κανένας δεν γνωρίζει πόσα κέρδισαν όλοι αυτοί από τη «δόξα» της Ελλάδας. 

Πόσα χρήματα έβαλαν στις τσέπες τους, και έφτασε μέχρι να μας πει ο ανεκδιήγητος «γαλάτης» Ζακ Ρογκ, το μνημειώδες «Ευκαριστούμε Ελλάντα».

Η κυρία Αγγελοπούλου πάντως δήλωσε στο Βhmagazino, ότι αισθάνεται μελαγχολία για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και για την τραγική οικονομική κατάσταση των ασθενέστερων στρωμάτων(!!!) και μάλιστα επιθυμεί να κάνει κάτι για αυτό, αλλά δεν την αφήνουν, (δεν είπε ποιοι δεν την αφήνουν !!!).

Βέβαια την παγκόσμια πρωτοτυπία, η οποία αφορά στην εκκαθάριση του «Αθήνα 2004» αποφεύγει να την σχολιάσει η Κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. 

Η παγκόσμια πρωτοτυπία ήταν ότι ο έλεγχος της εκκαθάρισης του οργανισμού «Αθήνα 2004» πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον οργανισμό «Αθήνα 2004» (ήτοι ελεγκτής και ελεγχόμενος, ήταν το αυτό πρόσωπο!!!).

Υποστηρίχθηκε από πολλές πλευρές, ότι υπήρχε μεγάλο άνοιγμα πολλών εκατομμυρίων, χωρίς παραστατικά. Οπως ανέφερε, ανώτερη πηγή της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, για την εκκαθάριση έπρεπε να υπογράψει, ως αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία όμως ηρνείτο. 

Καθώς η εκκαθάριση ήταν προβληματική, χωρίς την υπογραφή της, ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης φέρνει νόμο στη Βουλή, τον οποίο υπογράφει μόνο ο ίδιος και κλείνει την «εκκαθάριση της διαχείρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004».

Ήταν βουλευτής της ΝΔ και μετά τον γάμο, λέει , με το δίκιο της πρέπει να πούμε, εδώ κολυμπάμε τώρα στα εκατομμύρια, το βουλευτιλίκι θα βλέπομε τώρα; και παραιτείται του αξιώματός της και σε χρόνο μηδέν αναλαμβάνει πρόεδρος των Ολυμπιακών του 2004, οι οποίοι ξεκίνησαν με προϋπολογισμό 6 δις και κατέληξαν στα 16 δις περίπου, διότι ουδείς γνωρίζει το ακριβές κοστολόγιο των αγώνων του 2004. 

Η κυρία αυτή λοιπόν είχε την εντύπωση ότι η Πατρίς έπρεπε να την ανταμείψει για τις υπηρεσίες της, με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας!!!

Η τότε κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, δεν το έπραξε, δεν την έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και η «εκδίκηση» συνήθως προσφέρεται σε … κρύο πιάτο !!!

Έκτοτε η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, φροντίζει να συνάψει σχέσεις με το περιβάλλον του τέως Προέδρου των ΗΠΑ κ. Κλίντον και την εταιρεία «ΤΕΝΕΟ» της οποίας πρόεδρος είναι ο μυστικοσύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, κ. Ντάγκλας «Νταγκ» Μπαντ. 

Ο ίδιος είναι σήμερα πρόεδρος και ιθύνον νους του περίφημου πλέον οργανισμού «Clinton Global Initiative», δηλαδή του ιδρύματος Κλίντον. 

Η περίφημη λοιπόν αυτή εταιρεία, η TENEO έστειλε συμβούλους της, πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της, σε «αντισυστημικό» κόμμα και να το βοηθήσει να συγκλίνει προς το κέντρο, χωρίς να απογοητεύσει τους αριστερούς ψηφοφόρους του! Κάπως έτσι, περιφραστικά περιγράφεται χωρίς να αναφέρεται δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ!!!


Γι’ αυτό και ο υιός Αγγελόπουλος, ήταν “κατασυγκινημένος” στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη πλατεία συντάγματος, και εμείς οι Ιθαγενείς, απορούσαμε, και σταυροκοπιόμασταν, διότι παρά τα δισεκατομμύρια και τις τουαλέτες και τα πούρα της, βλέπω ότι δεν δίστασε να βαφτεί «κόκκινη» (ο υιός !!!) προκειμένου να πάρει την εκδίκησή της, σε πιάτο «κρύο» φυσικά !!!

Θα διστάσει να κάνει ξανά τον ΓΑΠ πρωθυπουργό ;;;

Τιμωρεί την ΝΔ επειδή ο Κώστας Καραμανλής δεν την έκανε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ;;;

Οι 2000 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, βρίσκονται στην λίστα Λαγκαρντ.

Υποκλοπή αναφωνούν οι υπηρέτες, Δεν ντρέπεστε λένε οι ενεχόμενοι, και δυστυχώς οι Μυστικές Υπυρεσίες της Γερμανίας, της Μέρκελ, είναι πιό έξυπνες από εμάς τους Έλληνες, παρέδωσαν επισήμως την αντίστοιχη "λίστα" στην Γερμανική κυβέρνηση, και η οποία έπραξε τα δέοντα. 

Το μεγαλειώδες ερώτημα το οποίο διατρέχει το "στόμα" κάθε Έλληνα πολίτη, Αυτοί οι "Έλληνες" γιατί δεν φορολογούνται; 

Γιατί δεν δίνονται τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών από το 1997 έως σήμερα το 2012, των οποίων οι καταθέσεις φτάνουν στο ποσό των 250 δις. Ευρώ συνολικά? 

Διότι απλά είναι τρανταχτά επιχειρηματικά, διαπλεκόμενα, παρακρατικά και επι πολλά έτη φοροδιαφεύγοντα πολιτικά ονόματα.Τέτοια ονόματα είναι στην λίστα. Η λίστα άλλαξε μέσα σε 2 χρόνια, τέσσερα χέρια.

Κάποιοι την "επεξεργαστήκαν", με το "αζημίωτο" βέβαια. 

Ο κ. Σαμαράς γιατί δεν άνοιξε το ηλεκτρονικό στικάκι ;;; 

Ο κ. Διώτης, ο εισαγγελέας, λέει ότι είναι θέμα υποκλοπής στοιχείων και είναι παράνομη πράξη, παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτός δεν το άνοιξε.Πότε επιτέλους θα μάθουμε και εμείς οι ιθαγενείς ποιούς πληρώνουμε και γιατί τούς πληρώναμε τόσα χρόνια ;;; 

Ποιός άλλος πρέπει, εκτός από τον ελληνικό λαό, να μάθει το τι έγινε με το θέμα της χρηματιστηριακής απάτης, με το σκάνδαλο αυτό?

Με τα "δομημένα ομόλογα" του Κ. Καραμανλή και της Ακρόπολης Χρηματιστηριακής. 

Η HSBC το έκανε, έδωσε στα λαμόγια της Ελλάδος της πολιτικής ζωής του τόπου την "λίστα". Η Λαγκάρντ το ίδιο, και τελικά το ΣΔΟΕ έβγαλε με το σχέδιο “Ρούμπικ” τα ονόματα των φοροφυγάδων και παραβατών μαύρου χρήματος στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. 

Είναι λίγα (μόνον 2000) τα ονόματα αλλα τρανταχτά !!! Τι ρόλο έπαιξαν οι ελληνικές τράπεζες από το 1997 και έπειτα, το 2006, με τον μεγάλο "λαϊκό δανεισμό" στην Ελλάδα. 

Είναι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί εκεί μέσα;

Είναι οι “μίζες” από τούς Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί μέσα;;;, 

Eίναι οι "αμοιβές" της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη εκεί μέσα ;;;

Από τον Σεπτέμβριο του 1997, την εποχή δηλαδή κατά την οποίαν ανατέθηκε στην Ελλάδα η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πραγματοποιήθηκε μία και "μοναδική" εκπομπή μαζικής τηλεθέασης στην ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση, (από τον Γ. Πρετεντέρη), και στην οποίαν, ακούστηκε για πρώτη φορά δημόσια μια αντίθετη άποψη, αυτή του δημοσιογράφου της "Ε" Φίλιππου Συρίγου. Εκτοτε επικράτησε «άκρα του τάφου σιωπή».!!!

Αντί της οφειλόμενης σφαιρικής ενημέρωσης και της ισορροπίας των απόψεων και των ρεπορτάζ, επιβλήθηκε ολοκληρωτικά η κυρίαρχη προπαγάνδα, και κατά συνέπεια διαμορφώθηκε ακόμα μεγαλύτερη "συναίνεση" υπέρ της κρατούσας αντίληψης για την "επιτυχία" της Ολυμπιάδας.

Ενας "μιντιακός" βομβαρδισμός περί των "Εθνικών ωφελημάτων" από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και μία άτυπη "συναίνεση-συμφωνία" μεταξύ των ιδιοκτητών-καναλαρχών και του οργανισμού "Αθηνα 2004", είχε ώς αποτέλεσμα την πλήρη απουσία της "άλλης άποψης".

Αυτής της άλλης άποψης, η οποία μάς προειδοποιούσε ότι εγκληματούμε είς βάρος της οικονομίας της χώρας ή οποία δεν θα αντέξει τον μεγάλο δανεισμό τον οποίον απαιτούσαν η φύση των Αγώνων, αλλά και ο "Αυτοκρατορικός" χειρισμός των οικονομικών των Αγώνων.

Παρά τίς προειδοποιήσεις ξένων και ντόπιων αξιολογικών οργανισμών, όπως ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor`s, ο οποίος, με επείγον έγγραφό του πρός την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εφιστούσε την προσοχή της, για επικείμενη αδυναμία της Ελληνικής οικονομίας να ανταπεξέλθει στην οργάνωση και την διεκπεραίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ανέθεσαν το "εθνικό χρέος" στην Κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για να ανέβασει την "υπερηφάνειά μας" στα ύψη, υπηρετώντας την "μεγάλη τους ολυμπιακή ιδέα", με το "αζημίωτο".

Βέβαια αυτό το "πανηγύρι", το οποίο κόστισε πακτωλό δανεικών χρημάτων για την Ελλάδα, με την δήθεν οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, η οποία oσονούπω βασίλεψε σ` ολόκληρη τη χώρα, και σε λίγα μόλις χρόνια απο τότε, καλούμεθα να πληρώσουμε το "μάρμαρο", εξακολουθεί έως σήμερα να αποτελεί ένα μεγάλο και "μυστήριο" σκάνδαλο.

Έκτοτε η ταχύτητα στην κατηφόρα ήταν μεγάλη, χωρίς ουδείς, ποτέ, να κατορθώσει να την επιβραδύνει, με τελικό αποτέλεσμα την φτωχοποίηση της χώρας, την ουσιαστική χρεοκοπία της.

Τα περισσότερα λεφτά φύγανε στο εξωτερικό προς την Ελβετία, και εκτός αυτής, με προορισμούς άλλους λογαριασμούς, φοροπαραδείσους και Off-Shore Eταιρείες. 

Η UBS πάντως έχει συμμορφωθεί. Δεν σε κάνει πελάτη κάτω από 50.000 Ευρώ εάν δεν έχεις δικαιολογήσει τα χρήματα που καταθέτεις.

Πάντως υπάρχουν και άλλες δύο λίστες με ονόματα και με εμβάσματα από τις Τράπεζες της Ελλάδος οι οποίες την περίοδο της "κρίσης", δηλ, απο το 2010 και εντεύθεν, "νομίμως" έβγαζαν τις καταθέσεις των πελατών τους στο εξωτερικό. Γιατί δεν τα βγάζουν όλα στο φώς;

Δώσαμε, Δώσαμε, κύριοι φτάνει πια !!!

Το "δεν πληρώνω" δεν αποτελεί πλέον ιδεολόγημα αλλά πράξη αξιοπρέπειας και αντίστασης κάθε πολίτη σε αυτόν τον τόπο, στην προκλητική "ρεμούλα", και άδικη διαχείριση και "συμπεριφορά" των "προθύμων σωτήρων" της χώρας, τούς "Ηρακλειδείς" του σαθρού και σάπιου πολιτικού συστήματος.

Καταργήσατε το Σύνταγμα της Ελλάδος κύριοι διαχειριστές, λεηλατήσατε το κράτος και τώρα μας επιβάλλετε να πληρώσουμε εμείς την λεηλασία σας, οφείλουμε να αντισταθούμε !!!

Έπεται συνέχεια !!!


Πηγές: 

1)Στη σχολή της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Harvard θα διδάσκει ο Γιώργος Παπανδρέου | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/67240#ixzz28pHNaztv.
2)Η Γιάννα ενισχύει το ίδρυμα Κλίντον | iefimerida.gr 
http://www.iefimerida.gr/node/19727#ixzz28pIBcbMQ
3)http://www.alacrastore.com.
4)http://attikanea.blogspot.gr/
5)logioshermes.blogspot.com
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=56566&type=1&kata=0