Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αναίσχυντη απαίτηση Μέρκελ στον Ελληνα πρωθυπουργό!


Μετά τα εξοπλιστικά και τη Siemens, οι Γερμανοί ζητούν να τους παραδοθεί άνευ όρων και η δημόσια Υγεία!

Αναίσχυντη απαίτηση Μέρκελ στον Ελληνα πρωθυπουργό!
Αν είναι ποτέ δυνατόν! Μέχρι σήμερα, οι ξένοι δανειστές μας –με πρώτη τη Μέρκελ και την παρέα της- ζητούσαν να περικοπούν οι μισθοί μας, οι συντάξεις μας, τα επιδόματα, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κ.ο.κ. Χτες, ουσιαστικά, η Γερμανίδα καγκελάριος απαίτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να περικοπούν και οι ζωές των Ελλήνων!
Από χτες, μετά την επίσκεψη Μέρκελτο σχέδιο των Γερμανών είναι, πια, ξεκάθαρο. Δεν τους φτάνει που παίρνουν τα εξοπλιστικά μας (εκατομμύρια ευρώ για υποβρύχια που γέρνουν, μεταξύ άλλων), την ώρα που δεν έχουμε λεφτά να φάμε. Δεν τους φτάνει που δώσαμεσυγχωροχάρτι στη Siemens, ένα σκάνδαλο δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που –ουσιαστικά- τα πήραν από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου.
Τώρα θέλουν και τη δημόσια Υγεία. Το σχέδιο της Μέρκελ είναι απλό. Θέλει να κάνειδώρο την ελληνική αγορά στους Γερμανούς φαρμακοβιομήχανους. Απαίτησε, λοιπόν, από τον Αντώνη Σαμαρά να υιοθετήσει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσίαχωρίς καν αναφορά επωνυμίας φαρμάκου, παρά το γεγονός ότι υπουργείο, γιατροί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι αντίθετοι σε μια πρακτική που θα έχει ολέθριες συνέπειες:
  1. Θα πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά! Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι σε όποια χώρα εφαρμόστηκε το σύστημα αυτό μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του λαού! Διότι, έτσι, μόνο κριτήριο για την επιλογή φαρμάκου καθίσταται η πάμφθηνη τιμή και δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη η ποιότητα. Ως αποτέλεσμα, τα ελληνικά φαρμακεία θα κατακλυστούν από τα πάμφθηνα ανώνυμα γενόσημα που παράγουν οι πολυεθνικές (και κυρίως οι γερμανικές) σε χώρες του τρίτου κόσμου. Πρόκειται για σκευάσματα που τόσες και τόσες φορές έχει αποδειχθεί είτε ότι δε θεραπεύουν τις ασθένειες, είτε ότι προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση τέτοιου ανώνυμουγενόσημου αντικαταθλιπτικού της ισραηλινής Teva που, μόλις πριν από λίγες μέρες, αποσύρθηκε από την αμερικανική αγορά γιατί προκαλούσε μέχρι και τάσεις αυτοκτονίας!
  2. Ηδη πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά! Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται ήδη στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου σαρώνουν οι πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων, μεταξύ των οποίων ακριβώς και η Teva του αντικαταθλιπτικού που προκαλούσε ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας.
  3. Είκοσι χιλιάδες ελληνικές οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο. Το επώνυμοελληνικό φάρμακο, με τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ, δε θα μπορεί να ανταγωνιστεί ταανώνυμα γενόσημα που παράγουν οι πολυεθνικές σε χώρες του Τρίτου κόσμου. Οιελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα κλείσουν και οι 20.000 οικογένειες που τρέφει σήμερα ο κλάδος θα μείνουν στο δρόμο.
  4. Το ελληνικό δημόσιο θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.Τόσο τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας, όσο και η απώλεια φορολογικών εσόδων από τον αφανισμό του κλάδου (που διεθνής μελέτη χαρακτήριζε πρόσφατα ως ένα από τα αναδυόμενα αστέρια, στο οποίο η ελληνική οικονομία πρέπει να βασίσει την ανάπτυξή της…) θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, την ώρα που ο τόπος έχει τεράστια ανάγκη από έσοδα.
  5. Η φαρμακευτική δαπάνη, τελικά, θα αυξηθεί. Όταν οι πολυεθνικές θα παίζουν στην Ελλάδα χωρίς αντίπαλο, θα εκτοξεύσουν ασφαλώς τις τιμές των αμφιβόλου ποιότητας ανώνυμων γενόσημών τους και, τελικά, το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει περισσότερα, ενώ –υποτίθεται ότι- στόχος ήταν ο περιορισμός της δαπάνης.
Αυτό που ζήτησε η Μέρκελ από τον Σαμαρά είναι ανήκουστο. Αφού πήραν το βιοτικό μας επίπεδο, αφού πήραν την αξιοπρέπειά μας, τώρα ζητάνε τις ζωές μας στο πιάτο. Δεν υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός που θα υπογράψει αυτό το ανοσιούργημα!