Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΠΠΥ κι απάνω τούρλα..!


Το μάθατε το τραγουδάκι; Αυτό το «..και Ένα και Τέσσερα και Πέντε-Πέντε να είναι οι ώρες τους..!» Τρέξτε υπερήφανα γηρατειά στα τηλέφωνα να δώσετε και το τελευταίο ευρώ που σας περίσσεψε, για να κλείσετε ραντεβού με έναν γιατρό και να μην πεθάνετε αβοήθητοι..! Αυτήν την ξεφτίλα επιφύλασσαν στους Ελληνες απόμαχους, που έφαγαν την ζωή τους ολόκληρη, ελπίζοντας πως θα δουν κάποτε αυτήν την ρημαδοχώρα να στέκεται περήφανη στα πόδια της. Ο κάθε παππούς θα πρέπει να μάθει απ’ έξω αυτό το «Δεκατέσσερα- τόσο..» που του επαναλαμβάνει συνεχώς η γιαγιά στην διαφήμιση και μας τρελαίνει 900 φορές την μέρα.. Και ο λόγος ποιος; 
Για να βγάλουν φράγκα οι τηλεφωνοβιομήχανοι και ο ήδη πεθαμένος ΕΟΠΠΥ. Αντί για 0,03 ευρώ που κόστιζε το παλιό 184, αντί για μια κλήση ανάγκης χωρίς χρέωση, πρέπει τώρα να περιμένεις και να πληρώνεις στην αναμονή πριν πεθάνεις, για να βρεις, εάν βρεις ποτέ κάποιον γιατρό..  Αυτόν βέβαια δεν τον έβρισκες ποτέ, αλλά τουλάχιστον δεν πλήρωνες και τίποτα.. Τώρα πρέπει να μάθεις να πληρώνεις και μάλιστα με χαρά και τραγουδώντας..!
Και μην ξεχάσεις υπερήφανε παππού μου: Αν σου περισσέψει κανα φράγκο, να πάς να πάρεις αποκωδικοποιητή γιατί και την τηλεόραση στην κόψανε τώρα στα γεράματα.. Καλύτερα βέβαια να μου πεις, γιατί την περισσότερη ώρα η Ελληνική τηλεόραση εκπέμπει στην Τουρκική γλώσσα και μας μαθαίνει τα περίφημα κατορθώματα του αρχισφαγέα Σουλεϊμάν..
Καλύτερα λοιπόν να μην βρεις κανέναν γιατρό στο «Δεκατέσσερα – τόσο..».  Δεν θα το αντέξεις σε λίγο να μας δείχνουν την Αλωση της Πόλη και την καταστροφή της Σμύρνης, ενώ τα παιδιά σου θα χειροκροτούν αποβλακωμένα..
Αρτ Κυδωνάκης 
http://erosellas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6.html