Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Η Μ. Ρεπούση απαιτούσε να την εκλέξουν Γραμματέα στην Επιτροπή Μορφωτικών !! Υποθέσεων της Βουλής

Μπορεί για χάρη της Μ. Ρεπούση να τιναχτεί στον αέρα η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ; Όπως αποκαλύπτει το avantipopolo.gr, ο Φ. Κουβέλης έχει δεσμευτεί να θέσει θέμα στην επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών!
Η βουλευτής Μ. Ρεπούση (γνωστή ως συγγραφέας του σχολικού βιβλίου όπου απέδιδε την καταστροφή της Σμύρνης σε συνωστισμό στην προκυμαία της…) ήθελε να εκλεγεί Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (της επιτροπής δηλαδή που είναι αρμόδια και για τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης). Λίγες μέρες νωρίτερα είχε οριστεί από τον Φ. Κουβέλη ως υπεύθυνη του σχετικού κοινοβουλευτικού τομέα της ΔΗΜΑΡ.
Στις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τις θέσεις στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής συμφωνήθηκε η ΔΗΜΑΡ, ως τρίτο σε δύναμη κόμμα, να πάρει την θέση του Γραμματέα σχεδόν σε όλες τις επιτροπές εκτός από μία. Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα ήταν μία από εκείνες που η ΔΗΜΑΡ θα είχε τη θέση του Γραμματέα.
Η Μ. Ρεπούση ζήτησε να είναι εκείνη η υποψήφια για τη θέση. Όπως είναι ευνόητο, όταν ο διευθυντής της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ Γ. Αμοιρίδης, ανέφερε την υποψηφιότητά της, η ΝΔ το απέκλεισε, ενώ αντέδρασε και το ΠΑΣΟΚ. «Αυτό, Γιάννη, ξέχνα το, δεν περνάει από εμάς» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Όμως η Μ. Ρεπούση (και ο Φ,. Κουβέλης με τη σειρά του…) συνέχισε να πιέζει και να επιμένει, λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα ορίσει τον υποψήφιο για τη θέση που έχει συμφωνηθεί να καταλάβει. Μετά από έντονες παρασκηνιακές διαδικασίες και κάποιες εντάσεις η υποψηφιότητα Ρεπούση αποσύρθηκε και στη θέση του Γραμματέα της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ Β. Ν. Υψηλάντης.
Ωστόσο η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να αφήσει το θέμα να περάσει έτσι και ο Φ. Κουβέλης είπε ότι θα το θέσει στην προσεχή συνάντηση με τους Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο.