Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Συμπιλίδη με τη ΝΔ

Πολλαπλές αντιδράσεις προκαλεί η υποψηφιότητα - επαναφορά στο πολιτικό προσκήνιο- του Γιώργου...
Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Συμπιλίδη με τη ΝΔ
Συμπιλίδη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Κιλκίς. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Συμπιλίδης ήταν ο βουλευτής, ο οποίος με την ανεξαρτητοποίησή του οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτσάκη το 1993.

Χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Στέφανου Μάνου για την απόφαση της ΝΔ να επανέλθει στις λίστες της ο κ. Συμπιλίδης.

«Μωραίνει ο Κύριος. Ο κ. Συμπιλίδης έριξε μία κυβέρνηση που είχε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και έβλαψε τη χώρα γιατί σταμάτησε μία πορεία διαρθρωτικών αλλαγών που εάν είχαν προχωρήσει σήμερα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο», δήλωσε στο Real FM η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για «μαχαιριά στην καρδιά των νεοδημοκρατών», αρνούμενη πάντως να απαντήσει σε ερώτηση για το πώς μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Συμπιλίδης.

Προηγήθηκε χθες ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην οποία σημειώνεται ότι «η συμμετοχή του Γιώργου Συμπιλίδη στους συνδυασμούς της ΝΔ το 2012, του μοιραίου προσώπου που ανέτρεψε την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 και άνοιξε το δρόμο για την ενδεκαετή παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, σηματοδοτεί τη μετάλλαξη της ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Σαμαρά».

«Αναρωτιόμαστε», καταλήγει η ανακοίνωση, «τα στελέχη της ΝΔ που έζησαν την πτώση της κυβέρνησης εκείνης και τα αποτελέσματά της, πως θα δικαιολογήσουν το γεγονός να είναι συνυποψήφιοί του».

«Προσβολή για Ελλάδα, και όχι μόνο κατά των φίλων της ΝΔ», χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Συμπιλίδη σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο επικεφαλής της Δράσης Στέφανος Μάνος. «Δυσκολεύομαι να το πιστέψω», σχολίασε χαρακτηριστικά
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=41668&category_id=88