Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τώρα συγκυβέρνηση και ως το τέλος του έτους «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας».

Προ ημερών συνομιλούσαμε με ένα παλιότερο στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και εκ των φιλικών προσώπων του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή. Η συζήτηση φυσικά περιστράφηκε γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και η δική του άποψη ήταν πως δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία για την ΝΔ και ότι μετά τις προσεχείς εκλογές θα γίνει οπωσδήποτε.....
συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, αφού υπάρχουν και από τα δύο κόμματα, γραπτές δεσμεύσεις για την εκτέλεση των όρων του δευτέρου μνημονίου.
Αυτό, έτσι κι αλλιώς, όλοι το υποθέτουμε. Εκείνα όμως που μας προξένησαν εντύπωση ήταν δύο άλλα πράγματα:
Πρώτον, έδειχνε σίγουρος ότι ο κ. Καμμένος θα ξεπεράσει το 10% στις εκλογές, κάτι το οποίο μας έκανε εντύπωση τότε, αλλά δεν ασχοληθήκαμε περισσότερο. Όμως, όταν χθες πληροφορηθήκαμε την δημοσκόπηση της VPRC η οποία δείχνει ποσοστό για τους Ανεξάρτητους Έλληνες 11%!!! ξαναφέραμε τη συζήτηση αυτή στη μνήμη μας.
Δεύτερον, ήταν βέβαιος ότι, λόγω των σκληρών μέτρων που θα ληφθούν, ακόμα και η μέλλουσα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ θα διαλυθεί και προκειμένου να διασωθεί το πολιτικό σύστημα, θα παιχτεί το τελευταίο χαρτί, πριν την πλήρη κατάρρευση. Δηλαδή, θα πάμε σε «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας», την οποία μάλιστα προσδιόρισε το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Τότε, όπως είπε, θα κληθούν αναγκαστικά να διαδραματίσουν ρόλο και μικρότερα κόμματα, αριστερά και δεξιά, αφού όλα είναι μέρη του πολιτικού συστήματος και δεν θέλουν αυτό να καταρρεύσει.
Μάλιστα ο ίδιος, είπε με σιγουριά ότι ο κ. Καραμανλής θα επανακληθεί για να παίξει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα. Δεν προσδιόρισε όμως αν ο ρόλος αυτός θα είναι στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ή σε μεταγενέστερη φάση. Όλα εδώ τα άφησε ανοιχτά.
Ας τα κρατήσουμε όλα αυτά στη μνήμη μας. Μπορεί και να τα βρούμε μπροστά μας.