Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Τίτλους τέλους στο σήριαλ που ξεκίνησε με τον «φαντομά εκατομμυριούχο» βουλευτή και κατέληξε στο ζεύγους Μπακογιάννη – Κούβελου αναμένεται να βάλει στην σημερινή συνεδρίαση η επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής, με την...

παραπομπή του σχετικού φακέλου στην δικαιοσύνη η οποία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια επιστημονική ομάδα της επιτροπής έχει συντάξει ήδη την έκθεση η οποία περιγράφει λεπτομερώς τα αδικήματα στα οποία υπέπεσε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος κατά την σύνταξη του «πόθεν έσχες» με ειδική αναφορά στο γεγονός ότι «παρέλειψε» να αναφέρει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα του Λονδίνου όπου και κατέληξε.

Η συγκεκριμένη έκθεση αναμενόταν να σταλεί την Δευτέρα στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών, όμως, λόγω ασθένειας ενός μέλους της επιτροπής της Βουλής δεν έγινε η συνεδρίαση.


Πάντως, από την στιγμή που ο εισαγγελέας θα πάρει στα χέρια του τον σχετικό φάκελο θα ξεκινήσει νέα έρευνα και από τον ίδιο εξαρτάται εάν θα προχωρήσει εις βάθος ώστε να διαπιστωθεί από πού προέρχεται το 1 εκατομμύριο δολάρια, ποιο είναι το «παρελθόν» του αδήλωτου τραπεζικού λογαριασμού στο Λονδίνο και αν το ποσό κατευθύνθηκε για αγορά ποσοστού πλοίου ή πρόκειται για «πλοίο φάντασμα».


Ερωτήματα, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα παρά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.


Πέραν όλων αυτών, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στα μέλη της επιτροπής θα παρουσιαστούν και τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο που πραγματοποιούν οι ορκωτοί λογιστές σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ την περίοδο 2009 – 2011.


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές περιπτώσεις οι ελεγκτές εντόπισαν «προβλήματα» καθώς τα ποσά που εμφανίζονται να στέλνουν ορισμένοι βουλευτές δεν δικαιολογούνται ή δεν φαίνονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες»!


Πιθανότατα, τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης θα ζητήσει από τους συγκεκριμένους υπόχρεους να δώσουν επιπλέον εξηγήσεις


Σε στεφανιογραφία ο Ι.Κούβελος


Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος Κούβελος υποβάλλεται σήμερα σε στεφανιογραφία στο Ωνάσσειο όπου παραμένει νοσηλευόμενος από το βράδυ της Παρασκευής.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο,« ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος του ασθενούς ανέδειξε ισχαιμία του μυοκαρδίου» λόγω της οποίας επιβάλλεται ο στεφανιογραφικός έλεγχος.

Η ισχαιμία του μυοκαρδίου εκδηλώνεται με έντονο πόνο στο στήθος – ένα από τα συμπτώματα που οδήγησαν τον κ. Κούβελο στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα- και προκαλείται όταν διαταράσσεται η ισορροπία ανάμεσα στις μεταβολικές «απαιτήσεις» του μυ της καρδιάς και στην προσφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών από τις στεφανιαίες αρτηρίες.

Ο στεφανιογραφικός έλεγχος είναι μια επεμβατική εξέταση μέσω της οποίας θα ελεγχθούν οι στεφανιαίες αρτηρίες του ασθενούς. Ο έλεγχος αυτός που διαρκεί περίπου μισή ώρα γίνεται με ειδικό καθετήρα που εισάγεται συνήθως στον ασθενή από τη μηριαία αρτηρία.

Κατά τους ειδικούς, πρόκειται για μια σημαντική μεν ως προς τη διαγνωστική της αξία και ακρίβεια εξέταση, ωστόσο εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς, ιδίως όσους έχουν υποβληθεί σε by pass όπως και ο κ. Κούβελος. Συνδέεται με επιπλοκές, όπως έμφραγμα, εγκεφαλικό, ακόμη και θάνατο, αλλά όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο κίνδυνος από τις επιπλοκές είναι μικρότερος από τον κίνδυνο που συνεπάγεται η έλλειψη διάγνωσης και αντιμετώπισης με σωστή θεραπεία της νόσου.


Πρώτο Θέμα

http://www.katohika.gr/2012/03/blog-post_2390.html