Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συμφώνησαν εκλογές για τις 6 Μαίου;

Οι συναντήσεις του Λουκά Παπαδήμου την Κυριακή με τον Αντώνη Σαμαρά και έπειτα με τον Γιώργο Παπανδρέου άναψαν την φημολογία ότι συμφώνησαν το πότε θα στηθούν τελικά οι κάλπες...
Όπως όλα δείχνουν, η Βουλή θα διαλυθεί την Πέμπτη 5 Απριλίου και με προεκλογική περίοδο ενός μήνα θα πάμε για εκλογές στις 6 Μαΐου. Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο η εκλογική αναμέτρηση να παραταθεί για 7 ημέρες και να πάει για τις 13 Μαΐου, αν κριθεί ότι το PSI και η δανειακή παρουσιάσει μια μικρή καθυστέρηση.
Το θέμα θα κριθεί από έναν ακόμα παράγοντα. Το ΠΑΣΟΚ έχει εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στις 18 Μαρτίου, μια διαδικασία που απαιτεί τον όποιον υποψήφιο να μην είναι στην κυβέρνηση. Έτσι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παραιτηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ήδη διαρρέονται διάφορα σενάρια για το ποιος θα γίνει ο επόμενος τσάρος της οικονομίας.
Τα ονόματα που βρίσκονται στα τραπέζι είναι δυο: αυτό του Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών, αλλά και του Φίλιππου Σαχινίδη ο οποίος ενδέχεται να αναβαθμιστεί, καθώς είναι ο άνθρωπος που μιλά με την τρόικα από την πρώτη στιγμή. Τώρα, σε περίπτωση που ο Λουκάς Παπαδήμος κάνει την έκπληξη και τοποθετήσει κάποιο τρίτο πρόσωπο και μάλιστα τεχνοκράτη, όλα τα παραπάνω, απλά διαγράψτε τα!
πηγη
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/6.html