Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑ: Γιατί ο Παπανδρέου θα ανοίξει θέμα διαδοχής το 2012 όταν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση Νο2!!!

2011
Διαβάστε το προσεκτικά!
Όπως γράψαμε και χθες, o Γ. Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο έτος. Διαβάστε: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα γίνει αυτός που θα δώσει ασυλία στον ΓΑΠ!
Η ημερομηνία ψήφισης της δανειακής σύμβασης Νο2 είναι ένας καταλυτικός παράγοντας και για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος δεν είναι αν θα συναινέσει κανείς ή τι πολιτικές αλλαγές θα συμβούν.
Είναι σίγουρο ότι με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα θα υποβαθμιστεί εκ νέου από το “CCC” στο οποίο βρίσκεται. Αλήθεια, γιατί οι οίκοι δεν μας έχουν υποβαθμίσει εδώ και μήνες, όταν βρισκόμασταν κάθε μήνα στο χείλος της ..άμεσης και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας;;;
Η λύση είναι απλή: περιμένουν το “Selective default” για το οποίο μας είχε προετοιμάσει από το καλοκαίρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ζήτημα είναι αν αυτό θα θεωρηθεί και credit event, που σε συνδυασμό με την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) που η διαδικασία δεν πάει καθόλου καλά, θα ενεργοποιήσουν τα CDS!
Ήδη ο οίκος Fitch, δέχθηκε προ ημερών να αλλάξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για το πότε θα θεωρείται μια αναδιάρθρωση χρέους, ως πιστωτικό γεγονός. Θα υπάρξει και συνέχεια . . .
http://olympia.gr/2011/12/02/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81/#more-110044