Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Είστε έτοιμοι για το Σεπτέμβρη;


Αυτό τον Αύγουστο το φορο-πάρτυ θα είναι ανεπανάληπτο. Επιδρομή στους συνταξιούχους οι οποίοι από τις 18/8 θα πάθουν ένα μικρό... "εγκεφαλικό" με το φόρο (εισφορά αλληλεγγύης) που τους έχει υποβληθεί στις συντάξεις (3%-14%).

Το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι Δημόσιοι υπάλληλοι με την κράτηση του 3% υπέρ των ανέργων η οποία μάλιστα θα έχει και αναδρομική ισχύ από την 1/1/2011.

Μειωμένο θα δουν το μισθό τους και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι λόγω της ίδιας κράτησης ενώ τα ραβασάκια της έκτακτης εισφοράς θα χτυπήσει την πόρτα κάθε νοικοκυριού.

Με λίγα λόγια ο Σεπτέμβρης θα βρει σχεδόν όλους τους πολίτες όχι μόνο με άδειες τσέπες αλλά και χρεωμένους. Οι ηλικιωμένοι θα βρεθούν προ εκπλήξεως και λόγω της εποχής και των αδειών στις υπηρεσίες και στις τηλεοπτικές εκπομπές, δεν θα ξέρουν από που τους ήρθε η κεραμίδα.

Αν τώρα όλα αυτά τα συνδυάσουμε και με τον ξεσηκωμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων (βλέπε ταξί, υπαλλήλων της πολιτικής αεροπορίας, υπάλληλοι ΟΤΕ, κλπ) τότε ο Σεπτέμβρης θα είναι εκρηκτικός. Από Σεπτέμβρη άλλωστε επίκειται και η πλήρης πώληση (μεταξύ των άλλων) του ΟΤΕ και της ΔΕΗ και αυτό αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει.

Από τη λαίλαπα δεν θα ξεφύγουν ούτε οι εργοδότες οι οποίοι για πρώτη φορά θα πρέπει να έχουν ανοίξει λογαριασμούς μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους τους στους οποίους θα καταβάλλουν έγκαιρα τις εισφορές των υπαλλήλων και τους μισθούς τους το αργότερο μέχρι το τέλος του κάθε μήνα. Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει. Πολλοί θα γυρίσουν το Σεπτέμβρη στις δουλειές τους αλλά θα τους περιμένει το χαρτί της απόλυσης.

Οι τράπεζες είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση και το μόνο που θα τις διασώσει είναι η μετακίνηση όλων των συναλλαγών και των μισθοδοσιών μέσω αυτών. Αυτή όμως θα είναι με εύπλαστη αύξηση ρευστότητας αφού από Σεπτέμβρη όλοι σχεδόν θα βάλουν χέρι σε λογαριασμούς (βλέπε εκκίνηση σχολικής χρονιάς, έξοδα από καλοκαιρινές διακοπές). Από Σεπτέμβρη λοιπόν θα ξεκινήσει και η τρομολαγνία με το ποιες τράπεζες είναι επίφοβες για "κανόνι".

Καλή δύναμη λοιπόν με αυτά τα ολίγα για πρόγευμα εν αναμονή του Σεπτέμβρη...
http://noozbox.blogspot.com/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_758.html?spref=fb