Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Με τόσα «δωρεάν» δακρυγόνα που να περισσέψουν λεφτά για δωρεάν Παιδεία – Υγεία και Κοινωνικές Παροχές!!!

Η ισχνή και «παραπαίουσα» κυβερνητική πλειοψηφία
ψήφισε μέσω «δακρυγόνων» και κοινωνικής κατακραυγής
το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα
της σκληρής λιτότητας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.
      Ψηφίστηκε χθες 29/6/2011 από την ισχνή και παραπαίουσα κυβερνητική κυβερνητική πλειοψηφία το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα που προσθέτει νέα δεινά και σκληρή λιτότητα στον ελληνικό λαό και τον οδηγεί στην υποβάθμιση της ζωής του και στην εξαθλίωση.
      Την ώρα που ο ταραγμένος και «προς το παρόν» Πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου επιδίωκε να επιβάλλει «κομματική πειθαρχία» στην καταρρέουσα κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ώρα που πραγματοποιούνται πολιτικές «κωλοτούμπες» που προκαλούν θυμηδία από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ρομπόπουλο και Αθανασιάδη, την ίδια στιγμή οι χιλιάδες διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση με πρωτοφανή βιαιότητα και με ανεξέλεγκτη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιστράτευσε έντρομη η κυβέρνηση.
      Το ξύλο και τα δακρυγόνα που έπεσαν στο Σύνταγμα και στην είσοδο των γραφείων της ΔΟΕ δεν είχε προηγούμενο ενώ στάθηκε αδύνατο (τυχαίο;) να συλληφθούν οι «γνωστοί – άγνωστοι» κουκουλοφόροι που εμφανίζονται και εξαφανίζονται στις διαδηλώσεις…
      Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Οικονομικού Προγράμματος το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ίδια λανθασμένη πολιτική συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δυστυχώς, είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πιάσουν ούτε τώρα τόπο. Σε λίγους μήνες είναι βέβαιο πως η Κυβέρνηση θα εξαγγείλει και θα επιχειρήσει να εφαρμόσει νέα, ακόμη επαχθέστερα, μέτρα.
      Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνική ανοχής και νομιμοποίησης μεταφέρει στην πλάτη των μισθωτών και των συνταξιούχων τα νέα βάρη και στοχοποιεί την ελληνική κοινωνία.
      Τα νέα μέτρα προβλέπουν:
  • Μείωση μισθών. Το νέο μισθολόγιο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους θα είναι επί της ουσίας «φτωχολόγιο». Κόβονται και πάλι επιδόματα μισθωτών και συνταξιούχων που μέχρι το 2015 θα δουν να εξανεμίζεται το 50% των εισοδημάτων μας.
  • Απολύσεις και αύξηση της ανεργίας.
  • Δυσβάσταχτη φορολογία που δεν θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμούν οι κυβερνώντες αφού οι επιχειρήσεις δεν έχουν έσοδα και βάζουν «λουκέτο».
  • Η ακρίβεια θα καλπάσει και η αύξηση του Φ.Π.Α. από 13% σε 23% σε αρκετά προϊόντα θα δημιουργήσει νέα αδιέξοδα.
  • Θα λεηλατηθεί ο εθνικός μας πλούτος και υποθηκεύεται η εδαφική μας ανεξαρτησία. Σε λίγο κινδυνεύουμε να ζούμε σε μια χώρα που δεν θα μας ανήκει τίποτα.
     Τα φοβικά σύνδρομα και τα «ψευτοδιλήμματα» που σκόπιμα καλλιεργεί η κυβέρνηση, τα «τσιράκια» της και οι κερδοσκόποι δεν λυγίζουν το λαό μας.
     Τα νέα – πρωτοφανή – αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα θ’ ακυρωθούν με τους αγώνες του αδούλωτου ελληνικού λαού.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε .
        Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος         Ανδρουλάκης Μάνος