Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πώς θα τους χωρέσουν τα Σινούκ;

Η τελευταία πράξη του ξεπουλήματος της χώρας γράφτηκε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. 155 βουλευτές ήταν αρκετοί για να υποθηκεύσουν το μέλλον δύο γενιών Ελλήνων και να βυθίσουν την χώρα στην μιζέρια και την ύφεση.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Και βέβαια δικαιολογίες δεν υπάρχουν και από τη Νέα Δημοκρατία. Χρέος της, ως επόμενη κυβέρνηση, είναι να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο. Ούτε “επαναδιαπραγματεύσεις”, ούτε “ιδιωτικοποιήσεις, ούτε τίποτε άλλο. Χρέος προσωπικό του Αντώνη Σαμαρά είναι να διευρενήσει την πιθανότηα – που είναι βάσιμη και δεδομένη- προδοσίας κατά της πατρίδος.
Η έκταση της ευθύνης δεν είναι η ίδια. Η φαντασιόπληκτη και “μικρή” κ.Παπαδημητρίου δεν ευθύνεται όπως ο κ.Παπανδρέου. Ο τελευταίος δεν ευθύνεται όπως η κ.Βάσω Παπανδρέου. Η τελευταία δεν ευθύνεται όπως ο κ.Καρατζαφέρης.
Οι 155 προτίμησαν να υπηρετήσουν τους δανειστές παρά τον ελληνικό λαό και την πατρίδα τους. Δυστυχώς θα υποστούν τις συνέπειες. Χρέος του κ.Σαμαρά, δεν είναι ούτε η αναδιαπραγμάτευση, ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις.
Χρέος του είναι η ανάπτυξη, η έξοδος από το μνημόνιο και η απόδοση ευθυνών που είναι ολοφάνερο πλέον πως έχουν ως νομική βάση την προδοσία κατά της πατρίδας.
Άραγε θα τους χωρέσει και τους 155 ένα Σινούκ; Πόσα θα χρειαστούν;

politicsnews