Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Αντιδράσεις από την συνέντευξη Λοβέρδου


«Βόμβες» από τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος με ένα διπλό χτύπημα κάνει άνω-κάτω την κυβέρνηση. Σκληρή αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

Ο υπουργός Υγείας μέσω στη Realnews πετάει το γάντι στους πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, σε Μέσα Ενημέρωσης αλλά και σε όλους όσοι προπηλακίζουν υπουργούς και βουλευτές λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όταν έχουμε ειδικά, ορισμένες μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές, με αδυσώπητη και εκ του ασφαλούς κριτική, όταν προπηλακιζόμαστε, όταν ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι καταγγελτικός και εύκολος, τότε ξέρετε τι έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό; Να φύγουμε να έρθουν να τα κάνουν κάποιοι άλλοι... Να δούμε θα τα κάνουν καλύτερα;» τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο κ. Λοβέρδος ας μην απειλεί τους πολίτες ότι "προσέξτε διότι θα φύγουμε", όπως λέει στη συνέντευξή του στη Real News. Ούτως ή άλλως, οι πολίτες θα το κάνουν πράξη αυτό, με την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές» απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας χθες στο Mega έριξε την πρώτη «βόμβα», αποδομώντας εν πολλοίς τα έως τώρα επιχειρήματα της κυβέρνησης για το τι παρέλαβε από τη ΝΔ.

Τι είπε ο υπουργός:

-Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση ήταν δημαγωγικό.

-Είπε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν...

-Την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80.

-Θα ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά τη χρήση όρων χρεοκοπία ή με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό.

Έντονη αντίδραση της ΝΔ 
Οι δηλώσεις του υπουργού έδωσαν ευκαιρία στη ΝΔ να περάσει ξανά στην ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης με τον Γιάννη Μιχελάκη να αφήνει μάλιστα υπονοούμενα για τις σχέσεις Λοβέρδου-Βενιζέλου.

Η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη: 
«Η κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία. Για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ο στόχος ήταν μόνο ένας. Η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα!  Τίμημα όμως, που σήμερα το πληρώνουν οι πολίτες και η Πατρίδας μας.

Και κάτι ακόμα: Το μεγαλοπρεπές άδειασμα στον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι ποτέ δεν θα έλεγε για “επιλεκτική χρεοκοπία”, θα μπορούσε να είναι απλά ένα…”συντροφικό μαχαίρωμα”, αν το κόστος δεν κινδύνευε να το πληρώσει ακριβά η χώρα».

Α. Λοβέρδος: Συμβάλω στην εθνική συνεννόηση 
Σε χαμηλούς σχετικά τόνους ήταν η απάντηση του κ. Λοβέρδου στην επίθεση της ΝΔ. Ο υπουργός Υγείας επικαλείται την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και τονίζει:

«Με τον κριτικό και αυτοκριτικό μου λόγο προσπαθώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμβάλω στη δημιουργία ενός κλίματος συνεννόησης. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κλασικό δείγμα του μεταπολιτευτικού δημαγωγικού μικροκομματισμού, τον οποίο πρέπει να υπερβούμε για να προσφέρουμε στο λαό και στη χώρα την απαραίτητη συνεννόηση. Όσοι βλέπουμε αυτή τη συνεννόηση ως εθνική ανάγκη, θα πρέπει να αγνοήσουμε τους οπαδούς του μικροκομματισμού γιατί αυτοί πάντα ήταν πολύ μακριά από τις ανάγκες των Ελλήνων και της Ελλάδας».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=80771&catid=11