Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Siemens:Ούτε ένα ούτε δύο... 37 βιβλιάρια με εκατομμύρια ευρώ

Διαφορές εκατομμυρίων προέκυψαν στον έλεγχο καταθέσεων του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από το δηλωθέν κατ’ έτος οικογενειακό του εισόδημα. Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του διαθέτουν τριάντα επτά βιβλιάρια καταθέσεων και το 1997 «ξέχασαν» να δηλώσουν στο πόθεν έσχες repos 46,5 εκατ. δρχ., περίοδο που υπογράφονταν οι συμβάσεις των ψηφιακών του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με το πόρισμα των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, που έγινε με παραγγελία της Εξεταστικής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, προκύπτουν αδικαιολόγητες διαφορές σχεδόν κάθε χρόνο για τον πρώην υπουργό, που κυμαίνονται από...
2,5 έως 8 εκατομμύρια δραχμές (50 εκατ. το 1997) και στα χρόνια του ευρώ από 15.000 έως 38.000 ευρώ... Επισημαίνεται ότι με συμπληρωματική δήλωση εισοδήματος εξωτερικού κάλυψε διαφορά 40.000 ευρώ για την περίοδο 2005-2006.

Δεν διερευνήθηκε το διάστημα 1981-1987 λόγω πολτοποίησης του αρχείου από το υπουργείο Οικονομικών λόγω παρέλευσης 15ετίας. Από την κίνηση του λογαριασμού του γιου του, σύμφωνα με το πόρισμα, προκύπτουν καταθέσεις 285.768 ευρώ από την εταιρεία Info Quest τα έτη 2002-2006.


Το μέλος της Εξεταστικής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε: «Όπως και στην υπόθεση με τις μίζες υπάρχουν και άλλοι Μαντέληδες, έτσι και στην αταξία και τις αντιφάσεις των δηλώσεων του πόθεν έσχες ο Τ. Μαντέλης δεν είναι ο μόνος». Ο Δ. Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον Σ. Βαλυράκη να συζητηθεί στην Εξεταστική το σύνολο των πορισμάτων της επιτροπής ελέγχου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφορές προκύπτουν και για τους Γ. Βουλγαράκη και Γ. Παπαντωνίου, ενώ ο Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει αρνηθεί να ανοίξει τους λογαριασμούς του και δεν έχουν δώσει πλήρη στοιχεία για την οικονομική κατάσταση συγγενών τους ο Μ. Λιάπης, επειδή δεν διατηρεί σχέσεις με την πρώην γυναίκα του, και ο Β. Πολύδωρας που έχει οκτώ αδέλφια.


με πληροφορίες από την Αυγή 

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/12/siemens-37.html