Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σοβαρό!! Ειδική Ομάδα στα Γυμνάσια , Λύκεια και ΑΕΙ προβλέπει το Μνημόνιο- Θα είναι σε συνεχή επαφή με τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή;

(e-mail αναγνώστη)
Ρεπορτάζ:likio.gr
Τη συγκρότηση ανεξάρτητης ειδικής ομάδας εκπαιδευτικής πολιτικής, για τα Γυμνάσια , Λύκεια, Δημοτικά και ΑΕΙ, η οποία δεν διευκρινίζεται εάν θα αποτελείται από Έλληνες ή ξένους, προβλέπει το νέο Μνημόνιο του ΔΝΤ που υπέγραψε η κυβέρνηση. . Τα μέλη της ειδικής ομάδας θα έχουν "ανοιχτή" γραμμή με τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση η οποία αποτελείτε μόνο από ξένους μ εξαίρεση την ελληνίδα Λίντα Κατέχη , προβλέπει το νέο Μνημόνιο του ΔΝΤ που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Η ειδική ομάδα θα συγκροτηθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του νέου έτους , του 2011....

Η ειδική ομάδα, σύμφωνα με το μημόνιο , θα έχει στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και την αποτελεσματικότητα της χρήσης πόρων στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ειδική ομάδα, σύμφωνα πάντα με το Μνημόνιο, (KAΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 43) θα είναι σε συνεχή επαφή με την ήδη υπάρχουσα Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στην οποία προεδρεύει η Λίντα Κατέχη .

Τα μέλη της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής (KANETEΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ) που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα και θα αναχωρήσουν την Κυριακή είναι τα εξής:


· David Naylor (Καναδάς), Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Toronto.

· Gavin Brown (Αυστραλία), πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ.

· Gudmund Hernes (Νορβηγία), Πρώην Υπουργό Παιδείας και Έρευνας, Πρώην Υπουργό Υγείας και Πρόεδρο του διεθνούς Συμβουλίου Κοινωνικών Ερευνών.

· James J. Duderstadt (ΗΠΑ), Επίτιμο Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Michigan.

· Jo Ritzen (Ολλανδία), Πρώην Υπουργό Παιδείας και Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ.

· John Sexton (ΗΠΑ), Πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

· Λίντα Κατέχη (Linda P.B. Katehi) (ΗΠΑ), Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Davis. (Η κ. Κατέχη θα είναι και συντονίστρια της επιτροπής).

· Patrick Aebischer (Ελβετία), Πρόεδρο του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στην Λωζάννη.

· Lap-Chee Tsui (Hong Kong), Πρύτανη και Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Hong Kong.

Πηγή: http://likio.gr

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_4559.html