Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Το νέο έτος θα αποκαλυφθεί ότι το έλλειμμα του 2010 ήταν αρκετά υψηλότερο !




Το νέο έτος θα  αποκαλυφθεί ότι το έλλειμμα του 2010 ήταν αρκετά υψηλότερο !>Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός δήλωσε προς τους παριστάμενους υπουργούς τη βεβαιότητά του, ότι τον Φεβρουάριο, πριν εγκριθεί η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, θα «ανάψει πράσινο» και για την επιμήκυνση.
Πολύ αμφιβάλω! Γιατί;
Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ότι το έλλειμμα του 2010 ήταν αρκετά υψηλότερο ακόμη και από τον αναθεωρημένο στόχο του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου θα ξεπεράσει το 10%, ίσως και μισή μονάδα.
Οι επιτηρητές της τρόικας έχουν διαπιστώσει ορισμένες νέες λογιστικές «αλχημείες» της κυβέρνησης. Σοβαρότερη η εμφάνιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, που από την Κομισιόν και την ΕΚΤ προσδιορίζονται σε 1,7 δις. ευρώ για το 9μηνο και από το ΔΝΤ το ποσό ανεβαίνει στα 2,2 δις. ευρώ και που φέρεται να έχουν ενταχθεί στη «δημιουργική λογιστική» της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Μιας κυβέρνησης που η βασική της πολιτική προπαγάνδα βασίζεται στην κατηγορία ότι … διασύρθηκε η χώρα από τα «αναξιόπιστα» και «ψευδή» στοιχεία για την οικονομία, που κοινοποιούσε η νεοδημοκρατική κυβέρνηση στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα -κατά τον κ.Παπακωνσταστίνου- greek statistics!
Μιας κυβέρνησης όπου η «Αξιοπιστία» ως σύνθημα εδράζει όλο το φερόμενο πολιτικό της σκοπό και έργο . Μη ξεχνάμε ότι για την «ανοικοδόμηση» αυτής της …. «Αξιοπιστίας» – που συχνά επικαλείται ως σύνθημα ο Πρωθυπουργός- επάρθηκαν όλ’ αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.
Τι θα γίνει λοιπόν τον Φεβρουάριο , πέραν της γελοιοποίησης της κυβέρνησης και της προπαγάνδα της;
Θα ασκηθούν νέες πιέσεις για ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ πριν εγκριθεί η επιμήκυνση.
Μια επιμήκυνση που στην ουσία θα είναι σαν μια «χάρη» των πιστωτών προς την Ελλάδα. Όσο για τα spreads , αυτά θα ξαναταξιδεύουν στην περιοχή των 1000+ , καθιστώντας την έξοδο της χώρας μας στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές αδύνατη!


http://www.politis-gr.com/?p=9175

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/2010.html