Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΟΠΑΠ – ΙΝΛΟΤ: Μεθοδεύεται αποκλειστική συνεργασία


Τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο ημικρατικός ΟΠΑΠ σε συνεταιρισμό με την Intralot λανσάρει νέα παιχνίδια και εκ του πλαγίου εγκαινιάζει την αγορά του βιντεολόττο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται σε ρεπορτάζ της στην «Ελευθεροτυπία» η κ. Αριστέα Μπουγάτσου.Όπως αναφέρει, πρόκειται για τα παιχνίδια Balloons Hunter και Penalty Game που θα παίζονται στα Τερματικά Αυτόνομης Χρήσης (ΤΑΧ) με χρήση κάρτας (και αυτή της Intralot) αξίας από 5 έως 500 ευρώ.
Το πρώτο είναι εικονικό παιχνίδι σκοποβολής μπαλονιών με νούμερα από έναν κυνηγό. Είναι προκαθορισμένης απόδοσης, με payout 68% και στοίχημα από 0,10 έως 1 ευρώ. Στο δεύτερο παιχνίδι τα κέρδη του παίκτη αυξάνονται βάσει κλιμακωτού πίνακα πρόβλεψης του αποτελέσματος των εικονικών πέναλτι. Το payout φτάνει το 69% και το στοίχημα κυμαίνεται από 0,10 έως 2 ευρώ.Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στο σχέδιο νόμου για το άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος. Όπως αναφέρει, σχέδιο νόμου έχει δοθεί σε διαβούλευση, ενώ έχουν εκτιμηθεί σε 600 εκατ. ευρώ τα έσοδα του προϋπολογισμού από την παραχώρηση σχετικών αδειών.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», επιχειρηματίες από τους χώρους της ενέργειας, της ναυτιλίας, των μέσων ενημέρωσης κ.ά. έχουν έρθει σε επαφή με κυβερνητικούς συμβούλους ανακοινώνοντας ότι θα δραστηριοποιηθούν στον νέο τζόγο, ενώ περιμένουν το τελικό σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους.
Στην Ε.Ε. έχει αποσταλεί ένα συνοπτικό σχέδιο και όχι το αναλυτικό σχέδιο νόμου, το οποίο και αυτό δείχνει ΟΠΑΠ και Intralot, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα 27 άρθρα του που έχει στη διάθεσή της η «Ελευθεροτυπία».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με το άρθρο 22 του σχεδίου νόμου «για διάστημα πέντε ετών από τη δημοσίευση του παρόντος, ανατίθεται στον ΟΠΑΠ το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, εγκατάστασης, λειτουργίας και διεξαγωγής παιγνίων περιορισμένου κέρδους μέσω VLTs», ενώ στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο ΟΠΑΠ και το Δημόσιο θα υπογράψουν σύμβαση γι’ αυτά τα δικαιώματα και με υπουργική απόφαση θα καθοριστεί ο αριθμός των μηχανημάτων που δικαιούται να εγκαταστήσει ο ΟΠΑΠ. Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του αποκλειστικού δικαιώματος που του παρέχεται, υποχρεώνεται να προσλάβει τρεις υπεργολάβους, «στους οποίους θα παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του 50% τουλάχιστον του συνολικού αριθμού μηχανημάτων που θα δικαιούται να λειτουργεί ο ίδιος».
ΠΗΓΗ http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/619059/Article.aspx

http://citizengr.wordpress.com/2010/12/21/4415/