Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Μέχρι τη Κύμη και το Σούνιο φτάνουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία. Δείτε τις κορώνες του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση


Τους ρέντινες πιλότους μας στη Σκύρο… λίγο έλειψε να “επιθεωρήσει” τουρκική κορβέτα που έφτασε μέχρι και την Κύμη. Χτες η Άγκυρα και η κυβέρνηση του Ερντογάν έστειλε την κορβέτα BODRUM (F-501) A-69 type στο Αιγαίο με εντολή να προκαλέσει και πάλι, αμφισβητώντας τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πραγματοποίησε μη αβλαβή διέλευση και βρίσκονταν εντός των εθνικών μας χωρικών υδάτων επί μισή ώρα. Η BODRUM ξεκίνησε την πορεία της το απόγευμα από τα Δαρδανέλια πήρε πορεία δυτική πέρασε ανοικτά του Αγίου Ορους και εν συνεχεία ακολούθησε πορεία νότια. Έφτασε στη Σκύρο, προπύργιο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και με χαμηλή ταχύτητα πέρασε δυτικά του νησιού. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Κύμη στην Εύβοια. Στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρέθηκε χτες τα ξημερώματα στις 02.40 και αποχώρησε από αυτά περί τις 03.15. Στην Σκύρο είναι, εκτός από τη Σμηναρχία Μάχης, είναι εγκατεστημένη μία συστοιχία MIM-104 Patriot ΡAC-3, μία συστοιχία MM-40 Exocet και στην Κύμη οι πύραυλοι Χωκ. Η BODRUM είχε γίνει γνωστή όταν έχασε τον ανθυποβρυχιακό θόλο της όταν τον Αύγουστο τού 2009 λίγο έξω από το Καστελόριζο μετά από πρόσκρουση σε ξέρα της περιοχής. Η τουρκική κορβέτα εγκατέλειψε, παίρνοντας πορεία βορειοανατολική.
πηγή http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=29667
Επίσης πριν από 12 μέρες τουρκική φρεγάτα είχε φτάσει δυο μίλια από το Σούνιο πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=46944953
Μπήκα στο σαιτ του ΠΑΣΟΚ και βρήκα μια συνέντευξη της Βάσως Παπανδρέου που ήταν τότε πολιτική εκπρόσωπος του κινήματος του κινήματος για θέματα Εθνικής Άμυνας στο δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη στις 18/01/2009. Δείτε πόσο σκληρές εκφράσεις χρησιμοποιούσε τότε για ένα αντίστοιχο γεγονός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήθελα κατ´αρχήν να σας ρωτήσω να μου κάνετε μία εκτίμηση για το πώς βλέπετε εσείς να διαμορφώνεται η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και από ελληνικής πλευράς  τι γίνεται, αν η στάση μας είναι η δέουσα ή αν είμαστε κάπως υποχωρητικοί ας  το πω έτσι.
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Οι Τούρκοι προκαλούν στο Αιγαίο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλώς κατά διαστήματα υπάρχει μεγαλύτερη ένταση και το τελευταίο διάστημα φαίνεται και μία ποιοτική διαφορά στις προκλήσεις, δηλαδή αυτές οι υπερπτήσεις που είναι πάνω από νησιά, βραχονησίδες αλλά και κατοικημένα νησιά όπως είναι το Αγαθονήσι  δείχνουν και μία αλλαγή στην τακτική των Τούρκων. Επίσης πρόσφατα, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, είχαμε το συμβάν με την τουρκική φρεγάτα η οποία προκλητικότατα έφτασε μέχρι την Ραφήνα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα στην συνέντευξή σας άλλωστε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, μιλάτε ακόμη και για αποθράσυνση των Τούρκων.
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  Ναι, ακριβώς. Γιατί η πολιτική της Ν.Δ. είναι μία πολιτική χαμηλών τόνων, κατευνασμού, να μην απαντάμε και κυρίως αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα ερείσματα που είχαμε σε διεθνές επίπεδο έχουν χάσει και την ευρύτητα αλλά και την σοβαρότητά τους. Δηλαδή ο κ. Καραμανλής με πάρα πολύ μεγάλη ευκολία απεμπόλησε το Ελσίνκι που έβαζε την Τουρκία σε μία διαδικασία επιτήρησης, αν θέλετε, από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες καλής γειτονίας …
πηγή http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/ee99e909-5420-4f7d-bf37-95ec81f87ab4
Ευτυχώς που ήρθατε εσείς που ασκείτε μια υπερήφανη πολιτική στο θέμα…Σαν δεν ντρέπεστε..