Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ Το χριστουγεννιάτικο «δώρο» της κ. Διαμαντοπούλου «με πολλή αγάπη» στους αναπληρωτές

Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και την περισπούδαστη αναγγελία της υπουργού «πρώτα ο μαθητής» περίμεναν οι συνάδελφοι αναπληρωτές (Δάσκαλοι –Νηπιαγωγοί – Ειδικότητες ξένων γλωσσών – Πληροφορικής – Θεατρικής Αγωγής), που μεταξύ των άλλων στελεχώνουν και τα νέου τύπου 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, ότι θα πληρώνονταν κανονικά, σύμφωνα με ό,τι μέχρι τώρα ίσχυε.
Η σωτήρια (για την Υπουργό) λύση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, μια λύση που φάνηκε ικανή να ξεγελάσει το αίσθημα των τοπικών κοινωνιών και τη δίψα τους για εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν «την ώρα που πρέπει» αποκαλύφθηκε πλήρως!...
Οι αναπληρωτές Συνάδελφοι (κατά ΠΑΣΟΚ «ΕΣΠΑ»!...) αφού ταλανίστηκαν από πολλούς μέντορες με πρώτη και καλύτερη την κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΚ και τους τοπικά και περιφερειακά διορισμένους εκφραστές της, καλούνται επιτέλους να υπογράψουν την πολυπόθητη σύμβαση εργασίας τους.
Και ω του θαύματος (του ΠΑΣΟΚικού…) οι μάσκες έπεσαν!
Το Υπουργείο Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δημοσιοποίησε και οι φιλότιμοι συνάδελφοι έμαθαν ότι… τελικά θα πληρώνονται ως ημερομίσθιοι! ΟΥΤΕ τις αργίες, ΟΥΤΕ τα Σαββατοκύριακα.
Αυτό κι αν είναι …χριστουγεννιάτικο «ΔΩΡΟ»!!!...
Με την πόρτα της μονιμοποίησης για τους περισσότερους κλειστή, μετακινούμενοι σε τρία και περισσότερα σχολεία, χωρίς επιμόρφωση, χωρίς τη στοιχειώδη υποστήριξη, βιώνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα ης κ. Υπουργού, χωρίς να ξέρουν ακριβώς πότε θα πληρωθούν , καλούνται να υπηρετήσουν το όραμα του σχολείου του 21ου αιώνα..
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!
Γνωρίζετε καλά ότι… μετά την απομάκρυνση από την κάλπη των εκλογών «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…»
Ας μην τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας εμπαίζουν με τα…Χριστουγεννιάτικα δώρα τους.
ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΡΑ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Για τη ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Τάσα Λούδα Σοφία Τζιώρα