Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σεμινάριο Ψυχοκινητικής Αγωγής


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου το Σεμινάριο Ψυχοκινητικής Αγωγής στα πλαίσια του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος.

Το σεμινάριο ήταν βασισμένο στο νέο βιβλίο της κ. Νατάσας Μάγκου, " Ο λύκος στο σχολείο; Πάει ... χάλασε και αυτός!", που κυκλοφορεί από τις "Εκδόσεις Χριστοδουλίδη". Η κ.Νατάσα Μάγκου είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και το βιβλίο της περιέχει δράσεις ψυχοκινητικής αγωγής με 101 διαθεματικά παιχνίδια για παιδιά 5-12 χρονών.

Το σεμινάριο προλόγισε ο κ. Σταύρος Γρόσδος, Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κοζάνης. Στη συνέχεια ακολούθησε ολιγόλεπτη θεωρητική προσέγγιση του σχεδιασμού και της υλοποίησης των παιχνιδιών της ψυχοκινητικής αγωγής με την προβολή φωτογραφιών και βίντεο από τις δράσεις της κ. Μάγκου από το σχολείο που υπηρετεί στην Πτολεμαΐδα.

Στο τρίτο μέρος του σεμιναρίου η κ. Μάγκου έπαιξε τις δράσεις που παρουσίασε στο θεωρητικό μέρος μαζί με τους συμμετέχοντες του Συνεδρίου προκαλώντας ενθουσιασμό.