Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Απέσπασαν δάσκαλο σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα...

Aπό το http://epirusgate.blogspot.com/

Η ανακολουθία λόγων και έργων της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, όσον αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, επιβεβαιώνεται και στα Γιάννινα. Παρά τις εξαγγελίες της Υπουργού για δραστικό περιορισμό των αποσπάσεων και την επισήμανσή της ότι πρώτα πρέπει να καλύπτεται το κενό και έπειτα να γίνει η απόσπαση εκπαιδευτικού, στο μέσο της σχολικής χρονιάς αποσπάστηκε δάσκαλος της ΣΤ’ τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων σε γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναπλήρωσή του.
Αυτό, όπως αναφέρει...

σε ανακοίνωσή της η Δ.Α.Κ.Ε. Ιωαννίνων, προκάλεσε αλυσιδωτή αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων της περιοχής και χρειάστηκε η μετακίνηση δασκάλου από άλλο σχολείο για να καλυφθεί το κενό.
Η Δ.Α.Κ.Ε. επισημαίνει ακόμη τη σιωπή του Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο οποίος – υπενθυμίζει – πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου- με την ύπαρξη έστω και μισού κενού, έπαιρνε «σεργιάνι» όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες κινδυνολογώντας και φέρνοντας την καταστροφή;Το εντυπωσιακό είναι, όπως προσθέτει η ΔΑΚΕ, ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων υπηρετεί στο συγκεκριμένο σχολείο, από το οποίο έγινε η απόσπαση, επισημαίνοντας ότι έχει ως γνώμονα το λαϊκισμό και την αυτοπροβολή και όχι ως πρώτη προτεραιότητα το σχολείο και το δάσκαλο.
Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com