Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

FAZ: Διακυβεύεται η υπόσταση της κυβέρνησης Σαμαρά


«Για τον Σαμαρά, που τον Μάιο γίνεται 63 ετών…, ζητούμενο για τους έξι επόμενους μήνες δεν είναι μόνο η λιτή προεδρία, αλλά διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση της κυβέρνησής του», αναφέρει σε δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η γερμανική εφημερίδα θεωρεί ασταθή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει η συγκυβέρνηση.
«Ο Σαμαράς προειδοποιεί διαρκώς του δανειστές της Ελλάδας, υπαινισσόμενος ότι εάν επιβαρυνθεί περισσότερο η χώρα θα έλθουν αντιμέτωποι με πολιτικούς όπως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τσίπρας, ο οποίος θα καταχραστεί το δικαίωμα του βέτο για να μπλοκάρει την ΕΕ μέχρι η Ελλάδα να επιτύχει την άφεση του χρέους της», σημειώνει.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη στον στόχο για «περισσότερη Ευρώπη» που διατύπωσαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας ότι ο τελευταίος «δεν μίλησε για την εκχώρηση κρατικής κυριαρχίας σε μια ΕΕ με περισσότερες αρμοδιότητες» καθώς και «για την αναγκαία συμπλήρωση ενός ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Γεγονός που, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, μετατρέπει τον Ευ. Βενιζέλο σε... «εκπρόσωπο εκείνης της πολιτικής που θέλει να αποδυναμώσει της αρμοδιότητες της Τρόικας».  
Πηγή: Deutsche Welle