Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μα γιατί ο ΔΟΛ δεν ασχολείται καθόλου με την υπόθεση Λιακουνάκου;


f 15Προκαλεί απορία πως από την ισχυρή και έγκριτη δημοσιογραφική ομάδα του ΔΟΛ, διέφυγαν οι εξελίξεις που αφορούν τον έμπορο όπλων κύριο Θωμά Λιακουνάκο. Οι καταγγελίες Κάντα, ακόμα και αν δεν ισχύουν, έγιναν πρωτοσελιδο στις περισσότερες εφημερίδες. Διαβάσαμε μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παρασκήνιο με τα F-15, που παραλίγο να γινόντουσαν η ταφόπλακα της Ελληνικής Αεροπορίας και τελευταία στιγμή τα γλιτώσαμε.

Σύμφωνα με τον Κάντα μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση σε πρωθυπουργικό επίπεδο ώστε να …μην περάσουν οι σχεδιασμοί Άκη – Λιακουνάκου (σύμφωνα πάντα με όσα δηλώνει ο μιζαδόρος).

Θα πείτε, άνθρωποι είμαστε, πλούσια η ειδησεογραφία, αιθαλομίχλες κλπ. Μπορεί να τους διέφυγε η λεπτομέρεια της απολογίας Κάντα.

Και όμως, ο ΔΟΛ δείχνει εξαιρετικά ενημερωμένος με τα εξοπλιστικά, ειδικά με το θέμα των F-15. Πριν λίγο καιρό μάλιστα, όταν όλα ήταν ρόδινα και ο Κάντας ελεύθερος, είχε γραφτεί στο Βήμα και μία αποκάλυψη. Με συμπάθεια μάλιστα για τα F-15.

Αφορούσε την περιβόητη επίσκεψη Τσίπρα στο Brookings όπου σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα, είχε πέσει και το θέμα των… F-15 (!!!) στο τραπεζι. Διαβάστε το ενδιαφέρον απόσπασμα:

“Επιπλέον, τέθηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αποτρεπτικής ισχύος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με την Τουρκία. «Πείτε μας τι θέλετε» ήταν η αμερικανική απάντηση. Στο τραπέζι έπεσε μάλιστα από πλευράς ΗΠΑ η πρόταση για παραχώρηση μαχητικών αεροσκαφών F-15. Σημειώνεται ότι F-15 δεν διαθέτει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.”

Η Ελλάδα έχει γίνει πιο μυστηρια και από τα …Καρπάθια!