Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κυβέρνηση-δανειστές θέλουν τον Προβόπουλο, ως διοικητή, στην ΤτΕ

Κυβέρνηση-δανειστές θέλουν τον Προβόπουλο, ως διοικητή, στην ΤτΕ
Ανανεώνουν το Μάιο τη θητεία του για 6 ακόμα χρόνια - Στόχος να «εγκλωβίσουν» μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του Α.Τσίπρα.
Στην εκ νέου επιλογή του κ. Προβόπουλου καταλήγει η κυβέρνηση για τη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Βερολίνου όσο και της ΕΚΤ.
Παρά τη φημολογία για ενδεχόμενη μεταπήδηση στη συγκεκριμένη θέση του κ. Στουρνάρα, φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο η θετική προδιάθεση απέναντι στον κ. Προβόπουλο των δανειστών, της τρόικας, αλλά και της ΕΚΤ.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με την ανανέωση της θητείας του κ.Προβόπουλου για άλλα 6 χρόνια, «εγκλωβίζεται» και τίθεται υπό έλεγχο και επιτήρηση μία ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι γνωστό ότι η ΕΚΤ απαγορεύει αλλαγή ή καθαίρεση του κεντρικού τραπεζίτη, σε περίπτωση κυβερνητικών αλλαγών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κύπρος, όπου ο κ. Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να απειλήθηκε ακόμα και με διακοπή της χρηματοδότησης σε περίπτωση που αποτολμούσε να απομακρύνει από τη θέση του τον εκεί διοικητή της κεντρικής τράπεζας κ. Δημητριάδη.
Όπως όλα δείχνουν, μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του Α. Τσίπρα θα βρεθεί σε κλοιό.
Για το Βερολίνο τρία είναι τα πρόσωπα-ιερές αγελάδες στην Ελλάδα, που δεν πρέπει να τα αγγίξει ή να τα «απειλήσει» κανείς:
-Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Προβόπουλος, που είναι στο απυρόβλητο και απαγορεύεται να τον «ενοχλήσει» κάποιος ( ο κ. Καρχιμάκης που τον ενοχλούσε πήρε...το μήνυμα)
γεωργιου ελστατ
-Ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, που απολαμβάνει ασυλίας παρά τις καταγγελίες, ενώ και η ΕΛ.ΣΤΑΤ είναι υπό τον έλεγχο των δανειστών πλέον.
-Ο Γεν.Γραμματέας Εσόδων κ.Θεοχάρης, με μόνιμη πενταετή θητεία και αρμοδιότητες υπερυπουργού στα φορολογικά.
Ο κ. Τσίπρας, σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα πρέπει να συνυπάρξει μαζί τους υποχρεωτικά.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πάει σε ρήξη, με το καλημέρα, με το ιερατείο των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
Οι τρεις αυτοί «θαυματοποιοί» υπερίπτανται κομμάτων, κυβερνήσεων, αλλά και της ίδιας της χώρας. Θα αποτελούν κάτι σαν «τοποτηρητές» των δανειστών.
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν θα μπορεί να παρέμβει στο τραπεζικό σύστημα, θα είναι εκεί ο κ. Προβόπουλος για να εμποδίσει κάθε σχετική κίνηση που θα αποτελεί απειλή για τους δανειστές και την πολιτική που έχουν επιβάλει.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ θα διαμορφώνονται και θα εγκρίνονται από τον κ. Γεωργίου και αν δεν είναι «καλά», μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση.
Και ο κ. Θεοχάρης θα ασκεί ανεξάρτητη φορολογική πολιτική, θα προχωρά σε κατασχέσεις και δεν θα δέχεται καμία παρέμβαση από τον Υπουργό Οικονομικών, που στο μεταξύ δεν θα έχει καμία αρμοδιότητα πλέον (ήδη πριν από μία εβδομάδα, μεταβιβάστηκαν 172 νέες αρμοδιότητες στον κ.Θεοχάρη).
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε αυτή την κατάσταση που είναι μάλλον ενδεικτικό από ποιους και γιατί έχει δημιουργηθεί.
τσιπρας3
Αν τους καθαιρέσει, μέσα σε μία νύχτα, όπως λένε κάποιοι, τότε θα δοκιμάσει τις αντοχές των δανειστών και του Βερολίνου που είναι άγνωστο ως πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν.
Θα διακινδυνεύσει μία ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον κ.Ντάισελμπλουμ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή θα συμβιβαστεί με την παρουσία των τριών αυτών προσώπων-τοποτηρητών επιδιώκοντας μία επαναδιαπραγμάτευση;
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/388594/kyvernisi-daneistes-theloyn-ton-provopoylo--os-dioikiti--stin-tte